Чистят третокласните пътища в страната 10.12 | 21:34

Магистралите и първокласните пътища вече са обработени

От Елена Кирилова

Основните усилия на Агенция "Пътна инфраструктура" са насочени към почистването на третокласните пътища в страната, съобщи Матей Матов от агенцията, цитиран от агенция "Фокус”.

По думите му магистралите в страната са предимно сухи, а пътищата от първи и втори клас в страната са почистени и обработени.

Според Матов е добре товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета през Троянския проход и Превала. Същото се препоръчва и за движещите се по пътищата Батак-Доспат, Велинград-Сърница, Юндола-кръстовище Аврамови колиби, Ракитово и Цигов чарк.

Към момента затворени за зимния период остават Златишкият и Върбишкият проход.

Забранено е движението на моторни превозни средства над 10 тона в Твърдишкия проход, както и в проходите Шипка, Вратник и Петрохан. Подобна забрана има и за превозни средства над 20 тона за Айтоския проход.

Тъй като утре (11 декември) се очаква снеговалеж, който може да усложни пътната обстановка, вече се взимат мерки. Всички Областни пътни управления са получили предупреждение за това и се поддържат връзки с дежурните във всяка област, които пък контактуват с поддържащите фирми.

Водещи

Най-четени