Ще пътуваме с песен – ограничават движението на ТИР-овете по магистралите 23.07 | 13:50

Промените ще важат в празнични дни до 15 септември

От Цанка Донкова

Туристическият сезон е в разгара си и все повече хора са излезли по пътищата, за да достигнат крайната дестинация, където ще почиват. Именно, за да се улесни пътуването им се допълва въведената временна организация за движение на превозните средства над 12 тона по участъци от републиканската пътна мрежа в празничните дни и до 15 септември 2014 г., съобщават от Агенцията "Пътна инфраструктура".

Въведеното ограничение ще е валидно за всички автомагистрали и за точно определени пътища от първокласната и второкласната пътна мрежа. Целта е по-висока пътна безопасност при засиления трафик в този период.

Организацията в движението на МПС над 12 тона, включително ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника до 15 септември за ден петък е от 18:00 до 21:00 ч., а за неделя - от 14:00 до 20:00 ч.

Целогодишно при официални празници ще се ограничава движението в последния работен ден преди празника - от 18:00 до 21:00 ч., и в последния почивен празничен ден - от 14:00 до 20:00 ч. Временната организация на движението е за автомагистралите, пътищата първи клас в определени участъци.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR). Временната организация на движението се отнася за всички периоди, в които има повече от един почивен или празничен ден.

Водещи

Най-четени