„Демокрация, права и свободи – ДПС“ подаде всички необходими документи за регистрация 10.09 | 10:00

Това категорично заяви Тимур Халилов - независим депутат, част от приближените до Ахмед Доган

От iNews

"Демокрация, права и свободи – ДПС" подаде всички необходими документи за регистрация. Не е ясно хората от другата фракция какво са подали. Очакваме от ЦИК да спази Изборния кодекс и да се вземат предвид всички факти. Това каза в студиото на "Здравей, България" Тимур Халилов - независим депутат, част от приближените до Ахмед Доган.

"Ние защитаваме волята на своите избиратели, за да се отстояват интересите им. Печатът е при нас, ние бяхме първи, а и бяхме представени от председателя Чакъров. Освен това няма изградена електронна платформа за заявления, така че да се подават онлайн. Нашите избиратели не искат Пеевски да бъде част от ДПС. Той е изключен съвсем легитимно на 27 август и оттогава не представлява Движението. Фракцията около него цели само да унищожи партията", заяви той.

Според него въпреки административните пречки, близките на почетния председател ще успеят да регистрират "Демокрация, права и свободи – ДПС". "Пеевски забрави всичко заради властта, същото важи и за обкръжението му. Той вероятно ще разчита на купуване на гласове, няма истински депесар, който да гласува за него. Г-н Доган ще се включи активно в работата на колективните органи на Движението", посочи още Халилов.

По думите му в ДПС всеки получава своя шанс. "Оттук нататък е важно той как ще го оползотвори, видяхме истинското лице на Пеевски преди 8-10 месеца. В момента носим отговорността за това, че сме му дали такава възможност. Позициите се обръщат, не искахме да повярваме, че Пеевски е такъв. Сега, когато го повярвахме, всички останали не искат и остават на другата страна. "Демокрация, права и свободи – ДПС" остана сама. Всеки ден получаваме сигнали от структурите ни за натиск от кметове и активисти на ГЕРБ да не работят с нас. Има и заплахи. В момента всички държавни институции се използват като бухалка", смята той.

Водещи

Най-четени