4 години затвор за Мургина поискаха от Прокуратурата 24.01 | 15:31

Мургина изненадващо подаде оставка в началото 2009 година, а месеци по-късно срещу нея бяха повдигнати четири обвинения

От Деляна Петкова

Четири години лишаване от свобода поиска Прокуратурата по делото срещу бившия началник на Националната агенция за приходите Мария Мургина.

Срещу нея са повдигнати четири обвинения - за две престъпни деяния по служба, принуда по отношение на данъчен служител и невярна декларация пред Сметната палата, пише БТА.

Според прокуратурата в периода април 2006 г.- юни 2006 г. Мургина е дала незаконосъобразни устни указания на началник в НАП-София, също през юни 2006 година тя е дала писмени указания на друго служебно лице в Териториална дирекция "Големи данъкоплатци и осигурители" в столичния НАП.

Тези нарушения бяха определени от обвинението като престъпление по служба. Според третото й повдигнато обвинение Мургина е заплашила териториална директорка на НАП - Силистра с цел да я принуди да подаде молба за напускане.

Припомняме ви, че в началото на февруари 2009 година Мария Мургина изненадващо подаде оставка от поста си началник на НАП. Малко по-късно срещу нея бяха повдигнати обвинения за нарушения.

Водещи

Най-четени