Александър Дунчев посочи задкулисието в "Промяната" 25.02 | 15:20

Влезе в спор във фейсбук с бившия си колега Росен Костурков за това кой лъже за внесен законопроект за горите

От iNews

"Бях решил да спестя конкретни факти за задкулисието, но колегата Росен Костурков от ПП сам открехна завесата с един коментар под вчерашния пост за разкарването на зелените каузи от ПП."

Това написа бившият депутат от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев в профила си във фейсбук, след като преди дни заговори за задкулисие в партията. Причина за недоволството му стана решението на "Промяната" да даде първото място в кандидат-депутатската листа в София-област на партньорите от "Демократична България". Досега начело там бе Дунчев, но той отказа да е втори и не влиза в новата листа. Зад него застана структурата на ПП в областта.

С новия си пост Дунчев влиза в задочен спор в социалната мрежа с бившия си колега Росен Костурков за това кой какъв закон е внесъл. И критикува тезата на Костурков е, че Дунчев "е внесъл "нескопосан" закон, сам, апокрифно и без съгласуване."

 

Росен Костурков
Снимката е от фейсбук на Александър ДунчевРосен Костурков Снимката е от фейсбук на Александър Дунчев

 

"А това е най-смисленият закон за горите, защото решава основният и единствен проблем в държавата (а и в партиите): компрометирането на държавността и правосъдието поради порочната практика да се назначават не както е във всяка успяваща държава и фирма - почтени, независими и доказали се професионалисти, а "калинки", шуробаджанаци и "наши хора"", пише Дунчев. 

В поста си той изрежда факти и публикува скрийншоти от свои съобщения в партийния чат и в имейла, за да докаже тезите си:

1. Още на 24.03.2022 г. изпращам по имейл (виж картинка) до парламентарната група на ПП в 47НС първи "неспокосан" драфт на проекто-решение за прозрачен избор на кадрите в цялата държавна администрация, и в частност в горите. Формата "проекто-решение" ми беше предложена от тогавашния председател на КЗХГ от ИТН Пламен Абровски. Причината е разразилата се кадрова чистка на БСП в горите. Резултат: 1 седмица без отговор (виж картинка), а после пета глуха.

2. Тъй като скандалът с чистката на БСП се разрастна, въпреки липсата на съдействие от ПП, внасяме проекто-решението единствено със Зорница Стратиева от ЗД - никой не му обърна внимание в 47НС.

3. В 48НС още на 9 ноември 2022 г. изпращам до всички колеги в парламентарната група на ПП вече драфт на въпросния проекто-Закон за горите (виж картинката), в резултат на което получавам корекции от колеги, различни от тези в КЗХГ и Костурков, и след пълно съгласуване (тогава още ги не бяха заработили експертните групи) законът е представен на колегите за подписване. Но след шестия подпис законът мистериозно изчезва!! И разбрах защо!! И ако и Вие разберете, Бойко наистина ще се върне на бял кон. Но не заради мен.

4. И ето как законът след седмица разбирам, че е внесен, дори не от мен, с първоначалните 6 подписа: https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/164484

Другите лъже и манипулации на Росен, вкл. за Тома, няма смисъл да коментирам, за де не сринем до 0 доверието в ПП.

 

 

Водещи

Най-четени