Антон Кутев - говорител на служебния кабинет? 11.05 | 18:49

Това разкриха запознати с кадровите решения на президента Румер Радев относно назначения днес служебен кабинет

От iNews

Червения Антон Кутев ще е говорител на служебното правителство на Стефан Янев. Това разкриха запознати с кадровите решения на президента Румер Радев относно назначения днес служебен кабинет, пише lupa.bg.

Кутев е сред най-ярките лица на БСП и е основен медиен експерт на левицата от години. Той вече веднъж е бил на поста говорител, но на Изпълнителното бюро на БСП през 2007 г., когато лидер беше Сергей Станишев. Бил е депутат в няколко парламента, а преди това и общински съветник в София. А в момента е сред най-острите опозиционери на лидерката Корнелия Нинова.

Все още не е ясно още дали Кутев ще е само говорител или ще поеме и пресслужбата на Министерския съвет.

Бившият военен министър Николай Цонев пък се очаква да бъде назначен за шеф на кабинета на премиера Янев. Той бе министър на отбраната в кабинета "Станишев". В МО е заемал различни длъжности, включително шеф на Изпълнителна агенция "Социални дейности".

През месеците след края на мандата му като министър Цонев бе разследван за злоупотреби в Министерството на отбраната. На 1 април 2010 година бе зрелищно арестуван и обвинен в предлагане на подкуп на следовател. Две години по-късно обаче Софийският градски съд го оправда.

 

Водещи

Най-четени