Атанасов: От есента съм готов и смятам, че имам качества за председател на НС 10.01 | 19:00

Съпредседателят на ПП-ДБ не знае за договорка при ротацията шеф на парламента да е Никола Минчев

От iNews

Съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов потвърди, че е сред кандидатите да оглави парламента заедно с ротацията при премиерите през март.

"Аз още от есента съм готов и смятам, че имам качества, но е е въпросът какво искам аз, а какво ще гласуват хората", заяви Атанасов преди заседание на коалицията преди утрешното начало на новия пленарен сезон. На заседанието трябва да бъдат определени и номинациите на формацията за членове на Конституционния съд, като конкретните имена ще бъдат обявени утре.

На репортерски въпрос, че е било договорено при ротацията председател на Народното събрание да бъде Никола Минчев, Атанасов коментира:

"Аз не знам за такава договорка".

"Това е дребнотемие. Според мене изключително важен е въпросът кой ще е председател на Народното събрание и нищо не е предрешено".

На въпрос на БНР дали приема идеята, лансирана от ГЕРБ, Асен Василев да е втори вицепремиер в правителство с министър-председател Мария Габриел, Кирил Петков отговори:

"Никога титлите и отделните водещи позиции не са били водещи. Въпросът е каква работа ще се свърши и как ще направим правителство, което да продължи промяната. Което мога да кажа е, че се радвам, че регулаторите ще бъдат важна тема през следващите месеци и нашата задача е това, което поне зависи от нас, е да имаме най-добрите кандидати за тези позиции, така че да покажем на обществото, че България се променя и там".

Водещи