БСП и ГЕРБ поздравиха обществеността за 1 ноември 01.11 | 11:46

Представители на двете партии изчетоха декларации по случай Деня на народните будители

От Ивелина Георгиева

БСП и ГЕРБ изнесоха декларации от трибуната на парламента по повод 1 ноември - Ден на народните будители.

Декларацията на БСП изчете депутатът от Коалиция за България Ваня Добрева.

"На 1 ноември ние се прекланяме пред големите дела и духовния подвиг на онези, които, както през 1922 г. посочва министърът на народното просвещение Стоян Комарчевски, водят българския народ и младите ни поколения към просветата, към свободата на духа, към културата, към съхраняването и развитието на духовните идеали и ценности", се посочва в декларацията на БСП.

Тепърва ще оценяваме по достойнство труда на учителя, стана ясно от изчетената декларация. Социалистите честитиха днешния ден на всички българи.

От ГЕРБ също поздравиха обществеността с празника на будителите и депутатът Корнелия Маринова изчете декларация от името на парламентарната група.

В нея тя посочи, че в ден като днешния "ние отдаваме почит на онези велики българи, които са дали своя принос за съхраняване и издигане на българската духовност, на нашата нация".

"Днес е ден на всички онези, които в съвременното ни компютъризирано и за съжаление комерсиализирано общество продължават да отстояват своята мисия за културно и духовно израстване на нашия народ", се казва в декларацията на ГЕРБ.

Водещи

Най-четени