БСП обяви водачите на листите си за парламентарните избори 24.02 | 19:30

От партията посочиха, че подреждането е било без никакво напрежение, скандали или разправии

От iNews

БСП се оказа сред първите формации, които официално обяви водачите на листите си за предстоящите парламентарни избори на 2 април тази година. Лидерът на партията Корнелия Нинова ще води в Благоевград и 25 МИР в столицата, става ясно от официалното съобщение.

В две листи първи ще е и Кристиан Вигенин - във Велико Търново, но и в ЯмболАтанас Замфиров ще води във Враца и Хасково. Водач в две листи ще е и Борислав Гуцанов - в Търговище и Варна. Енергийният експерт Драгомир Стойнев ще води в Пазарджик и Габрово. Бившият аграрен министър от последното редовно правителство Иван Иванов ще води в Русе и Шумен.

Ето и пълния списък на водачите:

Благоевград: Корнелия Нинова
Бургас: Петър Кънев
Варна: Борислав Гуцанов
Велико Търново: Кристиан Вигенин
Видин: Филип Попов
Враца: Атанас Зафиров
Габрово: Драгомир Стойнев
Добрич: Мая Димитрова
Кърджали: Жени Стайкова
Кюстендил: Бойко Клечков
Ловеч: Ирена Анастасова
Монтана: Стоян Мирчев
Пазарджик: Драгомир Стойнев
Перник: Борис Цветков
Плевен: Румен Гечев
Пловдив: Иван Петков
Пловдив-област: Манол Генов
Разград: Наско Анастасов
Русе: Иван Иванов
Силистра: Иво Атанасов
Сливен: Деян Дечев
Смолян: Георги Михайлов
23 МИР в София: Христо Проданов
24 МИР в София: Георги Свиленски
25 МИР в София: Корнелия Нинова
София-област: Иван Ченчев
Стара Загора: Георги Гьоков
Търговище: Борислав Гуцанов
Хасково: Атанас Зафиров
Шумен: Иван Иванов
Ямбол: Кристиан Вигенин

В съобщение от партията посочиха, че са подредили листите си без никакво напрежение, скандали или разправии.

"Много спокойно, в добър разговор с нашите структури, още по време на реденето на листите. Днес с едно сериозно мнозинство, над 100 гласа, наредихме листите за цялата страна", пише в съобщението.

Предизборната платформа

Уточнява се, че е приета и предизборна платформа, която е озаглавена "Мир, благоденствие, солидарност и прогрес".

"В нея сме разписали във всички сектори на обществения живот с какво се ангажираме пред българските граждани в тази кампания. Много от нещата, които обещахме миналия път, свършихме - и в участието ни в правителство, и след това в парламента. Но остана и много несвършена работа. Разбира се, развили сме допълнително нашите политики", се казва в съобщението.

Референдум "за" и "против" джендър образованието

Оказва се, че БСП започваме подготовката за референдума "за" и "против" джендър образованието в училищата - до 18 години.

"Ние нямаме нищо против хората с различна сексуална ориентация, уважаваме правата им и ги защитаваме по Конституция, но не бихме искали тази идеология да прониква при децата", пише в съобщението на партията.

Подготовката на референдума стартира със създаването на инициативен комитет.

"Приехме 9 имена и оставяме инициативния комитет отворен - очакваме още хора да се присъединят. Това са: Нешка Робева, Иван Гарелов, Светослав Иванов (ректор на Националната спортна академия до 2003 г.), проф. Радослав Гайдарски, Милко Багдасаров (директор на училището "Петко Рачев Славейков" в Кърджали), Костадин Бояджиев (баща на 6 деца), Ирена Анастасова (дългогодишен директор на училище), Христо Христов (студент на 26 години), Иван Гранитски (писател)", уточняват от партията.

От партията уточняват, че са провели срещи с граждански организации, които защитават семейството и децата. Продължаваме този процес в изпълнение на решението на Конгреса. Националният съвет възложи на Изпълнителното бюро да уточни въпросите, заключават оттам.

Най-четени