Бабикян: Марката ДПС без Доган има същата стойност, колкото марката СДС без Костов 25.09 | 15:10

"Ако МВР иска да хване търговци на гласове, трябваше поне от месец да работи по въпроса", смята пиар експертът

От iNews

Етническата карта е ядреният бутон, който Ахмед Доган може да използва в много краен случай. Изглежда случаят е точно такъв, макар че изобщо не става дума за възродителен процес.

Това каза пред БНР Арман Бабикян, ПР експерт и бивш депутат, в коментар на думите на Доган, че "голямата цел е да елиминира ДПС от политическата сцена на България и да атакуват единството на нашата общност", заявени пред симпатизанти на партията при представянето на водачите на листите на неговата коалиция "Алианс за права и свободи" (АПС). 

Според Бабикян се търси мобилизация на етническия вот и то в най-чувствителната точка за българските турци, "така че Доган не напразно казва тези спекулативни обвинения, защото при подобна реплика би трябвало да става дума за държава, а не за човек":

"Изказването на Делян Пеевски, че е прерязал пъпната връв на ДПС с Москва, е не по-малко спекулативно, защото отделяне от Москва е интересна реплика, след като до вчера си правил бизнес с интересите на Москва - "Южен поток" и определена сума пари, която трябваше да се връща през друг проект, за което Пеевски е добре запознат". 

Марката ДПС без Доган има същата стойност, колкото марката СДС без Иван Костов, смята той и добави:

"Ще се превърне в брошка за нечий ревер. А реверът на Пеевски е обширен, могат да се купят много значки". 

По думите на ПР експерта издигането на успешни кметове за водачи на листите на партиите им за предсрочните избори е с цел да са "донори на гласове и на влияние в съответните области, признавайки, че ще са локомотиви, без да бъдат народни представители в следващото Народно събрание": 

"Това е знак, че ГЕРБ също е в криза и Бойко Борисов я съзнава тази криза, което ще рече, че острата нужда от гласове е анализирана. Затова не се предлагат всички кметове на големи и областни градове, а само най-успешните кметове от ГЕРБ и партията би могла да търси този вид успехи и съгласие, защото част от успехите им се дължат на успешно постигнати местни консенсусни в общинските съвети. Няма друг ход за създаване на правителство в бъдеще. Ако някой търси знак в това, нека това да го разчете".

Ако МВР иска да хване търговци на гласове, трябваше поне от месец да работи по въпроса, категоричен беше Арман Бабикян.

Най-четени