Безплодни лидерски срещи и демонстрации на политическо его 02.07 | 14:00

Седмичен обзор

От iNews

Седмица с продължаващо тлеещо напрежение, седмица на безплодни лидерски срещи, на премълчаните мисли и демонстрации на политическо его. Седем дни на тежки равносметки, на нови битки и разделителни линии. Седмица, която се подчини на пари и сметки, на пазени имунитети, на атаки и контраатаки.

Бюджетът на финансовия министър Асен Василев вече е публикуван за обществено обсъждане. По-добри постъпления в хазната и силно редуцирани  разходи - формулата на Асен Василев за заложения 3-процентен дефицит.

Туристическият бранш пред тревога за слаб летен сезон. Хотелиери и ресторантьори питат къде са туристите.

Продължава възстановяването в бедстващите села в общините Криводол и Борован след поройните дъждове в края на миналата седмица, а пострадали от миналогодишните наводнения жители на карловските села Богдан, Каравелово и Слатина излязоха на протест пред общината заради забавената работа по възстановяване на щетите от бедствието.

През изминалите дни напрежението между формациите в управлението тлееше - и тази седмица не се постигна съгласие за управленския документ.

И докато въпросът за "управляващата сглобка"  продължава да е в полезрението на управляващите - кметските избори чукат на вратата. Най-важната битка - тази за София вече поведе кандидатът на ПП-ДБ заедно със "Спаси София" - Васил Терзиев.

На старта е и друга битка - за нов управител на БНБ.

За втори път в историята на родния баскетбол българин ще играе в НБА, след като Александър Везенков подписа със Сакраменто Кингс!

Автор: Виолета Ашикова

Източник: БНР

Водещи

Най-четени