Бившият лидер на БСП Михаил Миков напусна червената партия 23.01 | 12:59

Според него вчерашният конгрес, който е установил, че няма подадена оставка на Корнелия Нинова, кара много членове на формацията да констатират, че не са членове на столетницата

От iNews

Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви, че напуска партията. Миков бе лидер на БСП от 2014 до 2016 г., а след него поста бе зает от Корнелия Нинова.

"БСП очевидно няма спирачки. Тръгнала е по низходяща тенденция и все повече ще намалява общото ѝ влияние. Тази тенденция не е от вчера, от няколко години върви. Имаше гласове за това, които все бяха заклеймявани и обявявани за вътрешна партийна опизция. Гражданите обаче си казаха думата", заяви бившият лидер на БСП Михаил Миков пред журналисти.


Според него вчерашният конгрес, който е констатирал, че няма подадена оставка на Корнелия Нинова, кара много членове на формацията да констатират, че не са членове на БСП.


"И аз от днес влизам в тази категория. От днес не съм член на БСП", заяви той, подчертавайки, че участието в дадена партия е тогава, когато идеите на човек съвпадат с идеите на партията. БСП не е партията, в която аз съм влязъл и дълги години съм бил", категоричен бе той.


Според Миков вчерашният конгрес е бил забележителен и с това, че за пръв път е нямало никакви предвидени документи, които да бъдат обсъдени.


"Единствената подготвена предварително резолюция е била неглижирана под "фойерверките на големия въпрос за спасяването на г-жа Нинова", добави той.


Според Миков е твърде възможно да започне процес на фрагментация на лявото, което към момента не е представено у нас, особено като обществена дискусия.


"Такъв разговор трябва да започне", подчерта той.

Водещи

Най-четени