Блъсков: Президентът е разединител на нацията 02.11 | 18:13

Издателят обвини държавния глава, че е на страната на болшинството, а не на всички

От Елица Елефтерова

Президентът е разединител на нацията. Това заяви в предаването на Сашо Диков по "Нова телевизия” издателят Петьо Блъсков.

По думите на Блъсков Росен Плевнелиев не е президент, защото е направил противното на задълженията му по Конституция - вместо да обединява хората, той е бил разединител на нацията.

Издателят обвини държавният глава, че е на страната на болшинството, а по правило трябва колкото и да е трудно да търси обединение. "Аз не плюя по него, а казвам какво мисля за него. Той е разединител на нацията”, беше категоричен Блъсков.

Относно класацията на "Форбс” издателят заяви, че не е съгласен с нея и, че тя е направена тенденциозно и се цели да се посочат определени хора като силните на деня, които да поемат негативите от протестите.

Блъсков обвини и Мая Манолова за това, че "продължава да будалка хората, че е направила промените в Избирателния кодекс”. В същото време обаче заяви, че хората в това правителство са герои, защото работят при непоносими условия.

Освен това премиерът Пламен Орешарски е имал шанс да започне да управлява при сринато доверие и от тази ниска точка да върви нагоре. 

Относно обвиненията на Сашо Диков, че е пристрастен, Блъсков му заяви: "Ти искаш да ме сложиш към някоя група и затова не можеш да ме разбереш.

Блъсков заяви и, че в държавата има сериозна медийна група, която се подклажда от властта и от 1996 година досега не са излезли от властта. "Това са хора, които всичко, което са направили е зависело от властта - това е групата на Капитал", заяви той.

Водещи

Най-четени