Бойко Борисов от Ловеч: Нямам неизпълнено обещание (ВИДЕО) 25.05 | 15:30

Аз му казвах Кириле, Пеевски на галено - Кики, разказа лидерът на ГЕРБ за Кирил Петков

От iNews

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Ловеч, където е посрещнат от водача на листата на ГЕРБ-СДС в региона Николай Нанков. Борисов нахъсва актива на партията. Появата му предизвика бурни аплодисменти в залата.

Промените в България през 1989 г. започнаха под мотото "45 години стигат!", сега лозунгът е "Три години безвремие стига!", заяви в речта си Нанков, който откри събранието.

Бившият регионален министър Николай Нанков представи кандидатите за евродепутати и за национален парламент от ГЕРБ-СДС.

Нанков даде думата на евродепутата Андрей Ковачев и отбеляза, че той до момента нито един път не е пропуснал възпоменателното шествие до лагера на смъртта "Слънчев бряг".

Ковачев отбеляза, че "Промяната" е провал, защото е провалила инфраструктурните проекти и европейското финансиране. "Г-н Борисов успя да договори и осигури за България 27-28 млрд. евро", отчете Ковачев.

Той обеща на града чисто нова спортна зала, каквато в Ловеч и до момента няма. "Ние отново трябва да бъдем лидер на Балканите, какъвто бяхме по времето на нашия лидер Бойко Борисов", завърши той.

"Тук винаги има енергия, която ни зарежда и ни кара да побеждаваме. След три години разбрахме, че трябва да залагаме на тези, които нещо са направили, а не на тези, които ни обещават и се усмихват и си играят с мечтите на хората", заяви Младен Маринов. Той похвали кметовете на ГЕРБ, които въпреки проблемите и недофинансирането от държавата, през последните три години, са се справили и поддържат градовете и общините си чисти и подредени.

Маринов се обърна към залата и си пожела стабилно правителство на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов.

"Никой не може, мисля, може да се довери отново на Асен Василев", изтъкна той.

Започвате да ме подбутвате да понеса целия удар върху себе си. Защо тези три години ги пропуснахме. Защо Ловеч избра друг кмет, щом "Промяната" са лоши. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Ловеч.

"Направихме катедралата в Ловеч, Троянския манастир и вие накрая искате да ме вкарате в най-тежкото нещо. 2009 г. дойдох, когато беше най-голямата финансова криза, която познаваше светът. Не дадох една банка да падне в България. Заварих дупка, ако си спомняте, помня 1,3 млрд. платихме за реакторите в Белене, живи пари, 1,2 млрд. не бяха нарочно платени на американските централи, беше паднала КТБ. Тръгнах с 6,7 млрд. под водата, ние си знаем какво е било. Но как ни е боляла главата тогава, аз си знам. Тамън се оправихме и дойде мигрантската криза. Айде наново, цяла Европа се разтресе. Направихме България за пример в света, защото и в Америка е проблем миграцията и я сведохме до нулева", добяви той, цитиран от novini.bg. Борисов припомни кризата през 2016 г. и как страната ни е давана за пример.

"Тези хора в Ловеч, като гледат соларния парк знаят, че това е завод за автомобили. Те знаят, че "Хемус" я няма, те я виждат тая работа. Че са смирени си е техен проблем. Ако това беше население, което иска да има "Хемус", щеше да затвори пътищата и докато не стане, да стоят. Така направиха миньорите в Стара Загора. Денков търсеше Пеевски, за да го пази", заяви още той.

Какво направиха за шест месеца. Нищо. И нищо няма да направите. Затова всички викате Борисов. Защото, когато се захвана, нямам неизпълнено обещание, посочи Борисов.

"Ние водим спорове само с ПП. Чакам да видя този лидер дали ще ги нагруби или ще каже, че не е вярно. Има пълно мълчание по тази тема, те така са си намирали коалиционните партньори. Само че, ние не се хванахме на тази игра. Дадохме огромен кредит. Защото, когато ги изучих и видях за какви хора става въпрос, моите полудяха. Всеки ден министрите им бяха при нас. Сега като казват "Защо Борисов и Пеевски не казват, че са едно". Ние сме едно със СДС. С ДПС и ПП-ДБ бяхме партньори в парламента. Те ако са честни ще кажат, че управлението беше в парламента, каза още той.

Всеки ден, през ден, дали е министър Богданов, дали е Цеков, дали е Гвоздейков, дали е Вътев, всеки идваше и си спомням г-н Петков каква молба ни удари с Пеевски, да започне да идва и Денков. Аз му казвах Кириле, Пеевски на галено - Кики. Аз обичам да работя с един лидер, като дойдат много лидери и започвам да се бъркам. Почна да идва и Ники. Викам, тогава дойде и Мария, да съберем 15-16 лидера... И гледах, дори това не е и важно, но тяхната кампания минава само върху това - що не сме се събрали? Що да се събираме? В етническите райони се бият физически с нас, допълни още Борисов.

Борисов бе категоричен, че на изборите на 9 юни трябва да има отчетлива разлика между ГЕРБ - СДС и ПП-ДБ. "Колегите от ПП-ДБ да забравят, че съм мислил за тях държавнически. Те се готвят да бъдат опозиция. Всички партии им се нахвърлят. Те знаят, че ако Ники трябва да пътува е чрез ГЕРБ. Ама ние не даваме. Ники няма да пътува", каза още Борисов.

Сега на Микре един щяха да го сгазят колите, вика ми: "Гласувам за тебе, ама ако още един път ги вкараш тези наркомани, повече няма да гласувам!". Един километър го чувах още, така им беше набрал, разказа Борисов. 

Водещи

Най-четени