Борисов: Всичко зависи само от диктатора Радев! 05.09 | 15:29

А Татяна Дончева е лъжец, изключително нечистоплътен политически човек, обяви бившият премиер

От iNews

Всичко е в услуга на Румен Радев. Когато на него му е удобно, той нарушава Конституцията. Всичко зависи само от диктатора. И неговите марионетки си раздават по половин милион от олигарсите, които главният прокурор вкара в ареста. Това заяви в Айтос лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той отбеляза, че е дошъл на обиколка в Бургаска област, за да види какво е направено по време на управлението на ГЕРБ. "Бях на пътя за Поморие (Северния обход, б. а.), минах да видя залата в Бургас, блоковете санирани, болницата в Бургас", каза Борисов в отговор на въпрос на Флагман.бг. Заедно с Борисов са депутати от ГЕРБ и кметът на Бургас, който преди 

По повод вчерашните скандали между Татяна Дончева и Тошко Йорданов, Борисов обяви: "Чудя се как този блюстител на правото министър Рашков не се самосезирал и не прати ДАНС."

"Ще забраня на колегите от ГЕРБ да говорят – докато не се изясни кой плати да направят патриарха и главния прокурор лесна мишена. Кой плати и колко, за да се свали охраната на главния прокурор? Защо Капон, Хаджигенов и Христо Иванов мълчат", пита Борисов.

"Зам.-председател на парламента е обвинен, че дава половин млн. лв. за депутат... Повече ще коментираме само кога, на кого и как ще повдигат обвинения. Разберете защо, кога, как, кой и къде направиха няколко състава на престъпления от висши длъжностни лица, зад които стои лично Радев. Той е техният баща, той се разпорежда с политическите партии, както намери за добре, дава им задачи. Колко време чакаме да разберем министърът на икономиката е ли, или не е чужд гражданин. Аз съм за двойното гражданство да отпадне. Правят закони срещу, а не за… Защо Радев разпорежда и обвързва? Не е негова работа дали ще се актуализира бюджет, дали ще се прави план за възстановяване", обяви бившият премиер.

Разбирате ли какъв финансов ресурс е изсипан срещу нашето правителство и ГЕРБ, щом за депутат се предлага половин милион лева, попита отново той.

Татяна Дончева е лъжец, каза Бойко Борисов.  "И аз съм се целувал с Татяна Дончева на неин конгрес и знам, че съм сгрешил. Тя много често лъже и е изключително нечистоплътен политически човек. Когато беше това с третия мандат, тръгна да обикаля нашата парламентарна група, обещаваше постове и половин милион на депутат. Не ме питайте кой ще е кандидат-президент. С тези пари ще купят всичко живо. За тях няма цена, нищо не ги интересува", каза Бойко Борисов.

"Половин милион ще ти дам", писала на листче Татяна Дончева и го подавала на депутат от ГЕРБ, твърди Борисов.

"Дали ще има преливане на кадри, не ме интересува. ГЕРБ е яка партия и си има кадри", каза още бившият премиер.

Преди да дойде в Айтос, Борисов бе на обиколка по Северния обход на Бургас. "Добре, че им преведохме парите и не ги взеха и беше напреднала фаза на строителството, както направиха с АМ "Хемус". Иначе и това тук щяха да съсипят.  Да се надяваме, че срокът за Северния обход до края на годината ще бъде спазен. Целият трафик от АМ "Тракия" за Слънчев бряг и Варна ще минава оттук и няма да натоварва Бургас. Щом Община Бургас издава разрешителни, значи до 10 години около пътя ще има квартали", каза бившият премиер.

Кметът на Бургас Димитър Николов, който пътуваше заедно с Борисов, заяви, че в момента променят подробните устройствени планове на територията около пътя, за да може да бъде използвана за търговия, бизнес и смесено строителство. 

Строителството на новата пътна отсечка, която трябва да изведе транзитния трафик за Северното Черноморие извън Бургас, стартира в началото на годината, а срокът за изпълнение е 18 месеца.

Колко блока санирахме в Бургас, обърна се Борисов към кмета Николов. 185 блока, отговори градоначалникът. "185 блока сме санирали, а Радев - нула. И така ще бъде до края. Щото и от плана за възстановяване, доколкото знам, са ги извадили", каза бившият премиер, чиято гордост е програмата за енергийна ефективност.

Бургазлии знаят кой е направил зала "Арена Бургас", колкото и новата власт да саботира пускането й в експлоатация. Отделихме и 10 милиона за санирането и ремонт и на болницата, каза Бойко Борисов.

Източник: flagman.bg

 

 

 

 

Водещи

Най-четени