Борисов: Киро Язовира източи един язовир, клекна до него, но повече не се показа там (ВИДЕО) 31.07 | 13:32

Председателят на ГЕРБ с горещ анализ на политическата ситуация

От iNews

Към номинацията имам само една забележка - това трябваше да бъде Слави Трифонов. Слави Трифонов разобличи служебното правителство на Румен Радев. В един момент Румен Радев започна да натиска Слави Трифонов. Румен Радев спретна на Слави Трифонов протеста, който спретваше пред Министерски съвет. Ясно се прозря, че това е протест на Радев и Васил Божков. Това заяви в горещ коментар за политическата ситуация у нас бившият ни премиер и председател на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява и започнаха да натискат Трифонов бързо да вади правителство. Който и да беше извадил, той щеше да бъде тричан. Този не го познавам, но той няма как веднага да знае всичко", отбеляза още той и допълни: "То няма и значение. Значение има, че не е Слави Трифонов, за да поеме отговорност".

"Човек със съмнение за финансови измами беше назначен за финансов министър от Румен Радев. Взе парите от "Хемус" и ги написа като излишък. Хората от цяла Северна България да знаят, че тези измамници им взеха бъдещото", заяви още Борисов.

"Вчера станахме свидетели, че вътрешен министър се е намесил пряко в изборите. ГЕРБ спечели в България, направиха машинациите в чужбина", коментира още той.

"Христо Иванов вчера беше най-тъжният човек, че не му сложиха министри. Тях само това ги интересува", допълни Борисов.

Председателят на ГЕРБ коментира, че ПГ на ГЕРБ-СДС вероятно ще излезе от залата когато се гласува правителство, за да намали кворума и "Има такъв народ" да поеме отговорност.

"Виждате, че тези дори нямат авторитети. Киро Язовира, както му викат, източи язовира, клекна до него и се снима, а после не се показа повече там. Отиде в ББР да дава безплатни кредити на свои фирми. Другите искат да приватизират, но видяха, че тя е добра и няма как да извади някой над 1,3 млрд. лв. за да я вземе и източи", заяви той.

"Този президент вече не може да бъде президент. Дори няма да пратя хора при него, който иска да ходи. Видяхте какво правят вчера срещу ИТН - замерят ги с яйца няколко човека. Откъде накъде, щом хората са ги избрали, с кое право ги псуват на майка. Трифонов му беше лесно като нас ни нападаха, ама видя сега колко е важна полицията и как ги беше обградила, а сега ще имат комисия за полицейско насилие", коментира той.

Водещи

Най-четени