Борисов: Най-добре е служебното правителство да остане, защото то ще потопи Радев 18.07 | 14:00

Винаги сме казвали, че на тези избори има уйдурма - цифрите го показват, а това, че ДПС играха за ИТН на изборите, е факт, заяв екс премиерът

От iNews

"Винаги сме казвали, че на тези избори има уйдурма. Цифрите го показват. Това, че ДПС играха за ИТН на изборите е факт". Това заяви по време на брифинг на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов. 

Той цитира думи на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който заяви преди дни, че известен политик от близкото минало е купувал гласове от Враца, Монтана и Видин за партия с извесен етнос.

"После на Рашков някой му дърпа спирачката рязко. Това е Радев. Интересно ми е да видя дали някоя медия ще отиде да види кой е този депутат който е купувал гласове", каза още Борисов. 

"ДПС съвсем целенасочено е преливала гласове към "Има такъв народ” в Кърджали, Ардино, Джебел, Крумовград, Мадан, Рудозем. ДПС губи малко повече от 7000 гласа, а ИТН взимат близо 11 0000 гласа”, заяви Даниел Митов от ГЕРБ. Той допълни, че след окончателния резултат на изборите и анализ става ясно, че общият брой на гласовете в България дава предимство и победа на ГЕРБ-СДС с близо 3000 гласа разлика.

По думите му за никого не е тайна, че предимството на ИТН дойде от чужбина.

Бойко Борисов припомни, че десетки кадри на ГЕРБ са били разпитвани преди изборите. 

"Над 3000 членове на ГЕРБ бяха викани на разпити и бяха подложени на данъчни ревизии и арести", каза Борисов.

Той коментира и случая с Кацаров. По думите му истината ще излезе наяве.

""Изчегъртаха” Балтов, шефа на ямболката болница, на варненската болница " Св. Анна”, шефове на COVID отделения. Дано не стигнат и до ВМА”, заяви Борисов.

"Интересно развитие на ситуацията с министър Кацаров. В рамките на 3 дни си променя мнението няколко пъти - веднъж ходи на ски, друг път твърди,че е бил на контролен преглед и не е лежал в болницата. И на децата стана ясно, че той право на контролен преглед след 12 януари не е имал", каза бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов. По думите му заради спрения ваксинационен процес, българите са изложени на риск в края на есента. 

"Г-н Кацаров, вие се провалихте", категоричен бе Ангелов.

На журнаистически въпрос за това дали главният прокурор ще бъде освободен, Борисов заяви следното:

"Не се интересувам нито от Лозан Панов, нито от Иван Гешев. Това са си независими институции”.

Според Борисов за ГЕРБ е най-добре служебното правителство да остане, тъй като то ще потопи Румен Радев. 

 

 

Водещи