Борисов: Хората са много уморени 12.12 | 18:25

Така премиерът обясни напрежението между президента и вътрешния министър Цветан Цветанов

От Ивелина Георгиева

"Случва се. Хората са много уморени. Знаете, колко операции направиха само за няколко дни – фабриката за цигари и какво ли още не", така премиерът Бойко Борисов оправда изказването на вътрешният министър Цветан Цветанов, че президентът има само протоколни функции.

По думите му когато управляващите понасят цялата политическа отговорност е много вероятно без да искат да се получи изказване, в което да засегнат някого.

"Просто, когато се дават оценки непрекъснато, някой човек се изнервя и може да каже нещо...", коментира Борисов.

Той подчерта, че срещата му с президента Плевнелиев вчера (11 декември) не е била случайна, а е продиктувана именно от създалото се напрежение.

Премиерът обаче се е уверил, че нещата се приемат нормално такива, каквито са и няма никакво напрежение.

Все пак първоначално изказването на Цветанов засегнало президентската институция, но в последствие вътрешния министър се "поправил".

Запитан защо вицето Цветанов се държи като премиер след завръщането си от САЩ Борисов отговори, че той се справя много добре с работата си и се пошегува с думите "защо да не стане премиер? Шегувам се с вас. Това е една коледна, новогодишна шега".

С умора премиерът обясни заспиването си на церемония в Осло, на която Европейският съюз получи официално Нобеловата награда за мир. Той бе уловен от камерите, как си подремва на официалното събитие.

"Аз работя много и се уморявам много. Пътят до Осло е три часа и половина. И три часа и половина обратно – 7 часа. Още по 20 часа съм летял с гражданските полети до САЩ и обратно. Всеки, който е пътувал за 3 дни до Америка и обратно, знае какво му се случва с биоритмите", оправда се Борисов

Водещи

Най-четени