Борисов за обвиненията в корупция от бизнесмен: "Подгрети стари манджи", които затъмняват успехите му 06.05 | 12:00

Лидерът на ГЕРБ не отвори и дума за Мата Хари

От iNews

Премиерът в оставка Бойко Борисов с неохота, но в типичния си стил коментира вчерашните обвинения на крупния агробизнесмен Светослав Илчовски. Според него те са "подгрети стари манджи" и са предизвикани от успешната работа на правителството. С тях опонентите му искали да затъмнят успехите на службите в борбата с контрабандата и лично на него като премиер.

"Единственият начин да прикрият своята некомпетентност. Закрита комисия се предава по интернет - много ви молим. Чудесно! Не познавам Илчовски, не искам и да знам. Платили са на хора да излизат и говорят. Аз се занимавам с политика, коментирам само политически действия. Те излъгаха за всичко, което поеха като ангажимент. Сега разбрах защо Радев не прави служебно правителство", каза Борисов и отказа да влиза в детайли кой на кого е платил. Никой не го попита дали Мата Хари наистина е плеймейтка, както твърди Илчовски. Никой не отвори дума за подаръците под формата на златки кюлчета или видеото с издевателства върху бизнесмен в затвора.

"Те видяха, че нямат програма. Не си направиха правителство. Можеха да си направят действащ парламент, за да можем и ние да внасяме документи. Знаете ли какви хубави документи можем да внесем", добави той. И намекна, че атаката отново идва от Дубай, където пребивава обвиненият в 19 престъпления бивш хазартен бос Васил Божков. "Всеки, който ме е атакувал, е загубил изборите", обобщи Борисов.

Водещи