Борисов и Местан заедно режат лента 10.07 | 18:07

Момчилград вече е с модерна пречиствателна станция

От Кристиан Костурков

Днес премиерът Бойко Борисов и лидерът на ДПС Лютви Местан заедно прерязаха лента. Става въпрос за официалното откриване на новата пречиствателна станция за отпадни води на Момчилград. Редом до тях бяха и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на града Акиф Акиф. На церемонията присъстваха още управителят на Кърджалийска област Илия Илиев, кметове от региона и народни представители.

"Много съм горд с пречиствателните станции, горд съм, че всички ние успяхме в едно трудно време", заяви Борисов. Той допълни, че всички води, които вече се пречистват, преди са изтичали в реките. Премиерът допълни и че до два месеца се очаква пречиствателната станция в Кърджали, за която са похарчени 70 млн. лв., да получи Акт 16.

Новооткриата инсталация в Момчилград днес пък е коствала близо 25.5 млн. лв. Като част от проекта са били реконструирани 15 км канализация и още 10 км водопроводна мрежа, обясни Ивелина Василева. По-голямата част от средствата са осигурени по Оперативна програма "Околна среда" 2007-2013 г. Към момента по нея са изградени общо 58 пречиствателни съоръжения.

Водещи

Най-четени