Борисов не вижда какво е правено преди него 05.11 | 10:47

Премиерът откри обновени площи в Садово, чуди се какво е вършено в града за 20 г.

От Диана Цветкова

"Мисля, че, ако се огледаме, освен това, което сме направили ние за тази една година, не мога да видя какво е направено през последните 20."

"Така нескромно се похвали премиерът Бойко Борисов при откриването на преустроения централен градски площад в Смядово.

Проектът е на стойност 1 063 636 лева и е финансиран от Програмата за развитие на селските райони.

"Аз съм много щастлив като гледам читалището, защото действително това е най-старото селско читалище и беше във вид, в който ни да е срам да го гледаме", изтъкна Борисов.

Премиерът отново посочи, че страната ни е една от държавите в ЕС, които в момента нямат нито една спряна оперативна програма и изрази надежда да продължи така и занапред. Той се обърна към кмета на Смядово и към останалите кметове да внимават с начина, по който харчат европейски пари.

Министър-председателят посочи още, че пътят от Шумен до Смядово в момента се преасфалтира. "Не знам кога е правен за последен път, но минимум от 30 години, така че в днешния хубав ден ви пожелавам да сте живи и здрави, работете активно и в следващите години Смядово ще придобие вида, в който може би е бил преди 30 години", каза Борисов, цитиран от агенция "Фокус".

"Тези пари идват при вас, защото вие заслужавате да живеете при такива нормални условия. Когато от опозицията говорят глупости, че правим само асфалт, нека да дойдат да видят, че това не е само асфалт", обърна се към жителите на Смядово земеделският министър Мирослав Найденов, който също участва в откриването.

Той даде пример с реконструирането на читалището, изграждането на новото Водно огледало и нови детски площадки в два квартала на града.

"Само преди няколко месеца ЕК ни разреши и прехвърлихме 240 млн. по тези проекти и те вече са похарчени. Поискахме преди две седмици нови 460 млн., чакаме разрешение за тях", допълни земеделският министър.

Той изтъкна, че е важно общините да имат добре работеща администрация, за да се пишат и изпълняват проекти.

Водещи

Най-четени