Борисов пред Дол и Юнкер: ГЕРБ се готви за победа на евровота 05.04 | 14:33

Лидерите на ГЕРБ присъстват на конгреса на ХДС в Берлин

От Филипа Тодева

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов се е срещнал, в рамките на конгреса на ХДС в Берлин, с президента на ЕНП Жозеф Дол и с кандидата на ЕНП за председател на Европейската комисия Жан Клод Юнкер.

Борисов информирал Дол за развитието на политическата ситуация в България. Освен това председателят на ГЕРБ поздравил Жан Клод Юнкер по случай структурирането на предизборния му щаб и обявяването на слогана на кампанията "Опит, солидарност, бъдеще".

Бойко Борисов уверил Дол и Юнкер, че ГЕРБ също се подготвя за убедителното спечелване на евроизборите в България, че партията вече е структурирала националния си предизборен щаб и че слоганът и е "България няма време за губене", информира пресцентъра на ГЕРБ.

Борисов се е срещнал и разговарял с заместник-председателя на фракцията на ХДС/ХСС в Бундестага д-р Андреас Шокенхоф и с Родерих Кийзеветер от Комитета по външна политика.

Той запознал немските депутати от ХДС/ХСС и с работата на кметовете от ГЕРБ, които управляват над 90 общини в страната, в които живеят 60 % от българските граждани и които изработват около 80 % от БВП на България. Заместник председателите на ГЕРБ и кметове на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов подчертали, че заедно с колегите си от страната, подпомагани от партията, полагат всички усилия за прозрачно и ефективно използване на европейските средства, за да могат резултатите от проектите да бъдат усетени от възможно най-голям брой български граждани.

Водещи

Най-четени