Борисов пред МГЕРБ: Тези хора имат една цел - втори мандат на диктатора Радев (ВИДЕО) 29.08 | 17:29

Екс премиерът заяви, че е настъпил пълен хаос във всички сектори по време на управлението на служебните министри на държавния глава

От iNews

"Целта е служебният вътрешен министър и служебното правителство да проведат президентските избори. Границата ни се пази с дипломация. Ако не можете, ме потърсете, ще ви свърша пак работа. С пенсиите трябва да има и повишаване на данъците." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Националното отчетно изборно събрание на Младежкия ГЕРБ. То се проведе в Зала 3 на НДК, предаде Епицентър.бг.

"ГЕРБ е първа в България и на последните избори, дори с машините. Наричаха ме диктатор, но се разхождаха цяла година по улиците, където си искат, и направиха хаос. А сега виждаме какво е истински диктатор и имаме такъв срещу ГЕРБ", припомни Борисов.

Той заяви, че има план на задкулисието да няма кабинет.

 "Трифонов обясни в петък как вървят преговорите, за които никой не знае и че те не се правят официално. А виждате и каква е целта - да се проведат президентските избори от служебното правителство, за да бъде преизбран диктаторът Радев. Целта е изборите да ги проведе вътрешният министър на служебния кабинет", обяви Борисов и припомни, че е предупредил за това още през май.

После заяви, че е настъпил пълен хаос във всички сектори по време на управлението на министрите на Румен Радев.

"Единствената цел на тези хора е да има втори мандат на Радев и няма да се спрат пред нищо. Коя нормална държава ще харчи близо половин милиард лева, за да се провеждат избори след избори, попита бившият премиер. Той каза, че скоро няма има пари дори за пенсии заради лошото финансово управление.

"Тогава ще си отидат кой в Канада, кой в Англия и после ние ще трябва да им оправяме делата и да спасяваме държавата, както стана след кабинета "Орешарски". Сега тези, за да прикрият своята немощ, говорят, че трябва да има актуализация и искат пари за охрана на границата дори, а ние договорихме за това пари от ЕС. 

Ние бяхме хвалени толкова години за добрата охрана, а сега те ще харчат парите на българите, докато ние докарахме 320 млн. евро и всички лидери от ЕС ни подкрепиха.

Направихме и споразумение във Варна между ЕС и Ердоган, които аз поканих и Турция стана преграда за ЕС. Това е моделът Борисов! А кой е техният модел? Щели да вдигат пенсиите, но не са осигурили пари за това и не казват кой ще ги плаща после тези пари.

Искат правителство, докато се избере Радев, това е целта им", категоричен бе Борисов и каза, че той е давал над година и половина помощ от 50 лв. на пенсионерите, които сега са били спрени.

 "Трябва да е ясно, че сме против нелегалната миграция, а не Рашков да крие колко са нелегалните и да трябва да му разкриваме лъжите. Трети избори дойдоха, а той още няма доказателства за лъжите, че сме подслушвали.

Казват, че съкращават администрацията, а в бордове от трима души, назначават по 9. В образованието министърът прави същите неща като нас, но няма характера да си каже ясно какъв е планът.

За да крият как унищожават ваксините, ги пращат по хладилниците в РЗИ-тата, а ние какво не направихме, за да осигурим от всички видове и най-много ваксини. Сега са скрити по фризерите и кризата няма да свърши, защото не ваксинират хората", заяви Борисов.

Според него е лудост да се праща армия на границата срещу бежанците.

"Ще ги застрелят ли, като ги видят? Какво ще прави армията там, и то спецчастите, които са с най-специфичните оръжия. Но говори популистът и обявява, че пращал армията. Но границата се пази с Брюксел и с Анкара, не с армията. Да не припомням какво са говорили за коронакризата. Но ние не искаме да продължи това противопоставяне. Трябва да се градят мостове, а не да се рушат. Да дойдат и ще им дадем съвет, защото е важно да се работи за хората", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

"Ние сме по-силни от хаоса и ще въведем ред. Ние всички трябва заедно с всички партии да станем по-силни от хаоса. Да говорят за мен и партията какво искат и да си чешат егото, но е време да се сложи край и да се поеме отговорност пред мисълта на парламента, че съединението прави силата", добави Борисов и категорично заяви, че трябва да има редовен кабинет след следващите предсрочни избори.

"Работи се отдавна служебното правителство на Радев да му проведе изборите. Май месец съм го казал това и затова не ме питайте повече. Опонентите ни още не са дорасли, но може би след кризата, която ще дойде, ще започнат да говорят нормално.

Корнелия Нинова вече трябваше да е върнала мандата, защото всички ѝ казаха, че няма да я подкрепят. Държи го, за да прави услуга на Радев, за да се протака, и да не станат изборите две в едно. Всичко се прави по сценарий и това е факт.

Радев разедини нацията с вдигнатия юмрук и сега берем плодовете от действията му, помните как говореше за коронавируса и мигрантите, а сега с неговото правителство не може и един от тях да реши. Но държи да проведе той изборите с неговите министри и с машините. Флашката от машината и въвеждането ѝ в информационната система кой я проверява, не е лицензиран софтуерът, каквото искат правят.

Ние не искаме и да се харчат още 60 млн. лв. за три поредни седмици избори. Половин милиард изхарчиха и за избори тази година, а можеха да отидат за хората. Той не направи нищо в нито една сфера", категоричен бе Борисов.

Форумът започна с припомняне на политическа реч на Борисов, излъчена на видео стена, която той изнесе през април след редовните парламентарни избори тогава.  След това Борисов влезе в залата заедно с лидера на МГЕРБ Георг Георгиев под бурните аплодисменти на над 600 делегати на IV отчетно-изборно събрание на младежката организация. На него беше избран нов състав на изпълнителния съвет.

 "Младежката организация на ГЕРБ от 2008 г. е изразител на младите за по-успешна държава. Оттогава досега ние наброяваме вече 15 000 души и растем всяка година. Ние инвестираме в нашите младежи с нашите летни университети, политически академии и регионални събития, така, че хиляди млади хора допиха опит, знания и умения", заяви лидерът на МГЕРБ Георг Георгиев в началато на форума.

Той припомни, че от МГЕРБ има и евродепутати и депутати, кметове, членове на министерски екипи и експерти във всяка сфера на обществения живот.

"Държавата спря, защото някой пожела така. И този някой, за съжаление, е призваният да представлява страната в нейната цялостност и единство - именно президентът. Това, което наблюдаваме в момента в политиката, е пряко отражение на неговите желания и начина, по който неговото служебно правителство управлява страната”, коментира политическата ситуация у нас Георгиев.

 "Заявките, които дадоха политическите партии, са да не подкрепят мандат на БСП. Смятам, че това също беше преднамерен, нарочен ход на държавния глава, за да не се формира правителство и служебният кабинет да продължи да управлява страната”, добави още той.

 Младежите гласуваха с пълно мнозинство промени в устава, както и прием на нови членове в структурата.

 След това бяха избрани четирима нови зам.-председатели и отново номинираните бяха подкрепени с мнозинство и само един въздържал се. За председател отново бе избран Георг Георгиев, чиято кандидатура бе единствена. Той също бе подкрепен с пълно мнозинство и само един въздържал се.

 Проф. Костадин Ангелов изнесе реч пред младежите. "Опитаха се да ни изчегъртат, но ние станахме още по-силни и затова ще спечелим изборите, които предстоят", категоричен бе той.

 

 

Водещи

Най-четени