Борисов се изказа за Авиоотряд 28: Правителството на Станишев летяло до Плутон 11.09 | 13:44

Бившият премиер отговори на изнесени данни от комисията, че Борисов е "прелетял близо два пъти разстоянието до Луната"

От Елица Елефтерова

Бойко Борисов отговори на изнесената информация, че прекарал 37 денонощия във въздуха, а общият брой полети с него на борда са били 267. Информацията беше оповестена във вторник (10 септември) от Венцислав Лаков, председател на временната анкетна комисия, която проверява ползването на правителствения Авиоотряд 28 и въздухоплавателни средства на Министерството на отбраната за периода август 2009 - март 2013 г.

Разходите само за гориво за тези полети са 1 663 587 лева. Общият брой дни на полети с Бойко Борисов е 366. Лаков изчисли, че за тези 37 денонощия са изминати около 666 000 километра, което се равнява на 17 обиколки на екватора или малко повече от едно отиване до Луната.

Отговорът на Борисов не бе даден пред някоя медия, както сме свикнали това да се случва, а в социалната мрежа Facebook.

"Чета и не мога да повярвам на тази гигантска манипулация за полетите на Авиоотряд 28. В цифрите, които са написали, влизат всички полети на президентството, всички полети на Народното събрание, всички полети на военните и всички полети, с които изпратихме до Израел пострадалите от атентата в Сарафово.

Влизат полетите, с които извозихме руските туристи при проблема с "Алма тур", за да запазим добрите отношения и туризма в България, полетите на българските пожарникари, които прославиха България с професионализма си при пожарите в Израел и Русия, полетите, с които се спасиха животите на полицаи, артисти, отвлечени от пирати хора, с които се гасяха горски пожари и всичко останало…", написа Борисов.

По думите му е факт, че комисията на "марионетката Лаков", дадена от БСП и ДПС на "Атака", не желае да сравни полетите с тези, направени от правителството на Тройната коалиция, ръководено от Сергей Станишев.

Малко встрани от темата Борисов коментира и че комисията не желае да разследва как са били закупени еърбъсите и какви са били дестинациите на летенето им.

"Смея да твърдя, че така описани, че полетите са ми до Луната, Тройната коалиция на Станишев е летяла до Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон, взети заедно. Обещавам им, че когато ги свалим от власт, ще има анкетна комисия за това, за да могат българските граждани да сравнят кой къде е летял, по каква работа и да се види къде са летели те по скъпите курорти и дестинации", пише Борисов.

В заключение бившият премиер заявява, че и в момента военните хеликоптери участват в снимането на филми, защото не са военни, а са транспортни и само по документи се водят като такива.

Най-четени