ГЕРБ: Не демонизирайте Ивайло Иванов 07.10 | 16:14

Осъждаме полицейското насилие, но не приемаме да се приписва на партията ни, заявиха от групата в СОС

От iNews

Призоваваме да се спрат опитите за демонизиране, нищо, че вече сме в предизборна кампания. Нека всеки се опита да спечели изборите честно, като покаже какво е постигнал и какво може да направи.

Това се казва в позиция на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет, разпратена до медиите.

Ето какво пише още в декларацията на общинарите:

Нека да е ясно - ние от ГЕРБ- СДС осъждаме полицейското насилие, намираме за недопустимо това, което видяхме на записите под колоните на Министерски съвет.

Подобни прояви нямат място в едно цивилизовано общество. Те трябва да бъдат преследвани с цялата строгост на закона от компетентните за това органи.

В същото време не приемаме опитите незаконните действия на няколко полицая, да се приписват на политическия опонент, в този случай ГЕРБ.

Да припомним, че случилото се беше предмет на проверки и проверки на проверките, има съдебни процедури и образувани дела, имаше дори парламентарна комисия, има наложени наказания, имаше и достатъчно време тези наказания да бъдат заменени с по-строги, ако служебното правителство, което управлява вече 6 месеца прецени.

След политическото му уволнение, нито разследващите органи, нито дори парламентарната комисия имаха претенциите да търсят отговорност или някаква съпричастност на Ивайло Иванов към насилието на униформени към задържани.

Демократичното право на всеки да протестира не просто се зачита от кмета на София, а под нейното ръководство се полагат огромни усилия от Столична община, за да бъдат осигурени най-адекватните възможности за упражняване на това право.

Без значение кой протестира, срещу кого или какви предизвикателства пред нормалното функциониране на града поражда това. Неадекватно политическо обвинение е, че тя не зачита правилата, законите и правата на гражданите.

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС и кметът Фандъкова имаме за цел да подредим града. Това се случва чрез създаването на качествена нормативна уредба, с усъвършенстване на системите за контрол в общината , общинските предприятия и общинските дружества и не на последно място спазване на правилата в града ни.

Столичният инспекторат има огромна роля в този процес и не е учудващо, че за негов директор е потърсен човек със сериозен административен опит и познания в сферата на реда и сигурността.

Водещи

Най-четени