ГЕРБ Отново питат за шефа на ДФ "Земеделие" 23.06 | 19:00

Кой го доведе и кой го предложи? Президентът ли, министър-председателят ли, каза Томислав Дончев

От iNews

За втори път днес ГЕРБ дадоха брифинг в централата си. Томислав Дончев и Тома Биков отново питаха за шефа на ДФ "Земеделие" Борис Михайлов. 

"Напълно нормално е да питаме. Кой го доведе и кой го предложи. Президентът ли, министър-председателят ли?", каза Дончев.

"Ако служебното правителство си мисли, че с бурни реакции ще ни уплаши и ще спрем да търсим информация за хора, които са проблемни, много се лъже. Това дори ще ни амбицира да бъдем още по-активни и да предупреждаваме обществото за определени казуси", коментира Биков.

"Една кратка информация ви представяме и задаваме няколко въпроса. През 2008 г. срещу лицето Борис Давидов Михайлов е внесен обвинителен акт за документни и данъчни измами. Обвинението е срещу него и още 6 човека и е за участие в организирана престъпна група, действала в периода 2001 - 2004 г", каза Тома Биков по-рано.

"Лице със същите три имена е задържано в престъпна група, източила 15 млн. лв. ДДС през 2004 г.. Въпросното лице е било задържано в качеството му на директор на данъчното управление в столичния район "Овча купел". Тогава е установено, че лицето е плащало на лица да регистрират фирми с фиктивна дейност на тяхно име с цел данъчни измами. На групата са саучаствали и данъчни служители, които са съдействали за връщане на ДДС и извършването на изманине с ДДС", допълни Биков. 

В отговор сегашният шеф на ДФ "Земеделие" Борис Михайлов заедно с говорителя на служебния кабинет Антон Кутев дадоха брифинг.

"През 2004 г. се опитах да намаля корупцията в данъчната система, затова бях арестуван. Сега във Фонд "Земеделие" пак ще се опитам, затова ГЕРБ се опитват да ми нанесат имиджови щети. Следващия път ще си търся правата в съда", каза Михайлов.

 

Водещи