ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в остър спор за бюджета 11.12 | 21:00

Красимир Вълчев от ГЕРБ предупреди, че има сериозни скрити дефицити във финансовата рамка

От iNews

Депутати от ГЕРБ - СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" си размениха остри реплики в рамките на бюджетните дебати. Красимир Вълчев от ГЕРБ предупреди, че има сериозни скрити дефицити във финансовата рамка:

"Да, ние не можем да намалим разходите много под това ниво. В момента при 3% дефицит секторите са пълни със скрити дефицити. Имаме поне 3-4% скрити дефицити. И неслучайно в комисиите се чуваха само негативи за този бюджет".
 
Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната - Демократична България" отвърна, че политиката на кабинетите на ГЕРБ е била "на стабилната бедност" и обвини Вълчев, че единствено "плаши обществото":

"Едно си баба знае, едно си баба бае. Всяка година един и същ репертоар се опитвате да продадате на обществото - а именно за огромни дефицити. 4% скрит дефицит. Не ви ли омръзна да говорите едно и също. До месец ноември дефицитът е едва 0,6% от гласувания - подчертавам -  до 3%".

Междувременно Тома Биков от ГЕРБ - СДС обяви, че лидерите на парламентарните групи на неговата политическа сила и на ДПС са убедили финансовия министър да увеличи бюджета за култура, предаде БНР.

Водещи