Главчев отправи емоционално послание във връзка с националните чествания на героите от българското опълчение 24.08 | 14:46

Той публикува във Facebook думите: "Днес всеки от нас ще сведе глава пред подвига на героите, дали живота си за свободата на България! Славата на опълченците е безсмъртна."

От iNews.bg

Служебният премиер Димитър Главчев отправи емоционално послание във връзка с националните чествания на героите от българското опълчение. Той публикува във Facebook думите: "Днес всеки от нас ще сведе глава пред подвига на героите, дали живота си за свободата на България! Славата на опълченците е безсмъртна."

Посланието на Главчев идва в деня на кулминацията на честванията, които започнаха на 19 август и ще завършат с тържествена церемония на връх Свети Никола. Това събитие е ключов момент в календара на националните чествания, посветени на героите от българското опълчение, които с цената на живота си защитиха свободата на България.

Честванията се провеждат с особена тържественост и с участието на множество държавни и обществени лица, които ще присъстват на връх Свети Никола, мястото, което символизира саможертвата и героизма на българските опълченци.

Водещи

Най-четени