ДБ и новата партия на Василев и Петков могат да се преборят за 1-о място 19.09 | 12:19

Товя заяви евродепутатът Радан Кънев

От iNews

"Демократична България” и новата формация могат да се преборят заедно за първото място. Каквото и да стане, отношенията трябва да бъдат партньорски. Моето мнение остава непроменено – грешно ще бъде да се изпусне шансът за първото място. Този шанс няма лесно да се върне”, заяви в ефира на "Събуди се” евродепутатът от "Демократична България” Радан Кънев.

Относно новата формация на Кирил Петков и Асен Василев, Кънев подчерта, че ги вижда като съмишленици. Той припомни, че партията ги е подкрепила като министри и им е дала отлична оценка.

"Видимо е, че те имат подкрепата, самочувствието, а и опита на хора от бизнеса, които разбират стойността на екипа, на дисциплината и на съвместната работа. Беше ясно, че те ще създадат собствена политическа сила. След това е времето за разговори с "Демократична България” и новата формация, за да се вземе решение кое е най-разумното – общо или отделно явяване на двете формации на парламентарни избори”, посочи Кънев.

Той изрази надежда, че на лидерско ниво ще се проведат достатъчно задълбочени разговори, за да се прецени дали тази възможност е най-добрата от гледна точка на обществения интерес. Според Кънев обаче коалиция между ДБ, новата формация и ГЕРБ е невъзможна.

Водещи

Най-четени