ДПС ще подкрепи на втори тур Герджиков 02.10 | 09:44

Партията ще има собствен кандидат-президент

От iNews

ДПС ще подкрепи на евентуален втори тур проф. Анастас Герджкиов, заяви пред Нова телевизия един от зам.-председателите на партията Халил Летифов.

Партията обаче няма да застане зад Герджиков на първи тур - имаме решение да издигнем свой кандидат за президент - това е решението Оперативното бюро и Централния съвет на партията, напомни Летифов. "Името на нашия кандидат и кандидатска двойка ще стане ясно следващата седмица, може би до 10 дни. От утре всъщност трябва да приключи заседанието на нашите разширени областни съвети и те да предоставят информация как виждат поведението на движението. След което Оперативното бюро ще вземе решение за кандидатпрезидентската двойка на ДПС", каза още Халил Летифов.

Ако се стигне до балотаж между Радев и Герджкиов, ДПС ще избере този, който може да е обединител на нацията, заяви ексдепутатът. "Ще ви припомня, че миналия септември имахме нарочна декларация за откриването на есенната сесия на 44-ото Народно събрание, където председателят Мустафа Карадайъ поиска да се оттеглят както президента, така и премиера, тъй като и двамата са част от проблема, а не от решението на проблема", коментира Летифов.

Водещи

Най-четени