ДПС ще подкрепи предложението на ГЕРБ за прекратяване на дерогацията на “Лукойл" 21.10 | 17:20

От iNews

Парламентарната група на ДПС ще подкрепи предложението на ГЕРБ за прекратяване на дерогацията за преработка на руски петрол на "Лукойл Нефтохим Бургас”. Това съобщи пресцентърът на ДПС, който разпространи позиция на съпредседателя на парламентарната група Делян Пеевски, че гласуването на това решение в Народното събрание ще очертае много ясно на чия страна са парламентарните партии и коалиции - на страната на гражданите и евроатлантизма или на страната на "Лукойл”, Русия и финансирането на войната срещу Украйна. 

"Още в понеделник ще изискаме доклади от шефовете на митниците и НАП, с които да информират парламента какво се случва в  "Лукойл”  - заобикалят ли се санкциите, плащат ли си данъците. Като част от евроатлантическото мнозинство в Народното събрание ще настояваме за ефективни, решителни и бързи действия от страна на изпълнителната власт", заявява още Пеевски.

По-рано финансовият министър Асен Василев коментира предложението на ГЕРБ за прекратяване на дерогацията с думите, че парламентът вече е взел решение по казуса "Лукойл" - а именно дерогацията на рафинерията да продължи до октомври 2024 г. 

Водещи

Най-четени