Депутатите се скраха заради действията по казуса "Вълка" (ОБЗОР) 15.08 | 14:00

За втори пореден ден акцията срещу Румен Гайтански-Вълка е тема на коментари в кулоарите на парламента

От iNews

За втори пореден ден акцията срещу Румен Гайтански-Вълка е тема на коментари в кулоарите на парламента.

Пред NOVA съпредседателят на ПП Кирил Петков обясни, че Комисията за противодействие на корупцията (КПК) трябва да направи пълно разследване пo казуса. И повдигна темата за кредити, давани на "Булгартабак”.

"Тези 150 млн. лева са дадени на адвоката на Румен Гайтански, който купува фирмата му. По този начин тези пари отиват безрисково в ръцете на Гайтански, защото посредник е неговият адвокат. Председателят на КПК Антон Славчев, след като е бил две години на този пост, изведнъж се събужда и започва да разследва. От чадъра на Пеевски, изведнъж се превръща в бухалката на Пеевски”, коментира Петков.

От кулоарите на парламента Делян Пеевски отговори на обвиненията, че използва антикорупционната комисия за бухалка. "Питайте партията на "кеша” и проруската партия - най-големите мафиоти, слуги на Путин в България, какво правят и защо прокуратурата нищо не прави по маса разследвания. Защо? Кого обслужва? Тях, с удобния им главен прокурор. Така че тези фокуси, които се опитват да прилагат – на друго място”, коментира той.

А лидерът на ГЕРБ припомни за "войната”, която е водил още като кмет на София със Сергей Станишев и кризата с боклука. "За Вълка си спомням много добре. Няма да забравя, когато воювах със Станишев като кмет на София. Тогава премиерът Станишев излезе с Гайтански да мият улиците. Това беше моментът, когато ми правеха кризите с боклука. Прибраха кофите за една нощ. Колкото аз съм се борил, никой не се е борил. И успях. Има една хубава поговорка: "Господ бави, но не забравя”. Оказа се, че така е и нашата съдебна система”, заяви Бойко Борисов.

Председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов заяви, че не познава Румен Гайтански-Вълка, но "тегленето на необезпечен кредит от 150 милиона лева е доста притеснително". "Най-вероятно има някаква протекция, ако всичко е така, както се коментира в момента в публичното пространство", отбеляза Гуцанов.

Водещи