Депутатите си замразяват заплатите 06.02 | 13:54

ГЕРБ започва кампанията за евроизборите с кал, смята Мая Манолова

От Мая Александрова

"От ГЕРБ започват кампанията за евроизборите по познатия начин - с кал и лични нападки и атаки срещу своите опоненти", коментира пред журналисти заместник-председателят на парламента Мая Манолова. Поводът е днешната декларация на ГЕРБ, с която от партията поискаха парламентарна комисия да проучи случая с отпуснатите евросредства на фирмата на Моника Станишева, предаде БТА.

"Свидетели сме на поредната мръсна кампания на ГЕРБ срещу лидера на БСП Сергей Станишев. Отвратително е, когато се атакуват семействата на политици. Отвратително е, когато мъже, които претендират за мъжественост, атакуват безскрупулно една жена", коментира Манолова.

Според нея е ясно, че зад атаката стоят лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов. "След като не могат да се разправят с лидера на БСП, атакуват жена му, при това абсолютно игнорирайки фактите", посочи тя.

"Европейският парламент опроверга всички спекулации по въпросния проект, от официалните изявления стана ясно, че проектът, който е спечелила "Актив груп", е одобрен от независима комисия, припомни Манолова.

"Отговорен за администрацията в Европарламента е не председателят на ЕП, а главният секретар, който е представител на ЕНП", отбеляза тя.

По думите й на практика ГЕРБ атакува собствените си представители в ЕП.

Мая Манолова припомни, че от агенцията на Моника Станишева са обявили, че прекратяват изпълнението на проекта "Как разбираме Европейския парламент" и ще върнат получените авансово средства по проекта.

Във връзка предложението на ГЕРБ за замразяване на депутатските заплати Мая Манолова заяви: "Ако питате за личното ми мнение, да – ще замразим депутатските заплати".

По думите й трябва да се прецени по какъв начин това се отразява и на заплатите в други сектори. "Лично според мен, в тази си част решението на парламента може да бъде преосмислено. Да, за заплатите на депутатите безусловно, но за останали групи, чиито заплати са вързани заедно с депутатските, може да се помисли", посочи Манолова.

Според нея заплатите на министрите също трябва да бъдат замразени. "Трябва да се прецени за другите групи. Безспорно доходите на българските граждани се повишават – това е факт по време на управление на правителството на Пламен Орешарски", обясни социалистката.

"Като председател на Комисията за гражданско общество в парламента ще се срещна с удоволствие с представителите на Инициативния комитет за събрание на подписка за предизвикване на национален референдум, както и с всички граждани, които искат свикване на референдум", каза още Мая Манолова.

Водещи

Най-четени