До 10 души да се регистрират на един адрес 16.02 | 12:59

Депутатите остават със замразени заплати

От Елена Коцева

Не повече от 10 души да могат да бъдат регистрирани на един настоящ адрес.

Това е предложение, което предвиждат промени в Закона за гражданската регистрация. Изключение ще се прави в случаите, когато се докажат родствени връзки по права или съребрена линия.

Така, ако едно ромско семейство има 13 пълнолетни деца, това не е пречка да се регистрират на един и същ настоящ адрес.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова заяви, че ГЕРБ не подкрепя предложението на левицата за изменения в Изборния кодекс, според което хората, които са променили настоящия си адрес след 1 септември 2010 г., да гласуват на изборите на постоянния, а не на новия си настоящ адрес.

Според коментара на Искра Фидосова с това предложение реално уседналостта става 15-16 месеца, което поставя на риск законът да бъде атакуван пред Конституционния съд.

От парламента днес стана ясно още, че депутатите от 41-вото Народно събрание ще останат и тази година със замразени заплати на нивото от месец декември 2009-а година.

Решението за замразените заплати е взето на председателския съвет на Народното събрание тази сутрин, след като на днешния ден изтича доброволният мораториум, наложен от депутатите през 2010-а година.

Най-четени