Доган предрече: От тези избори зависи съдбата на кабинета 05.02 | 19:06

Почетният лидер на ДПС иска пълна мобилизация на партийните редици

От Филипа Тодева

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган е разпоредил пълна мобилизация на партийните структури. На партиен семинар във Велинград Доган е заявил, че съдбата и на ДПС в политиката и на правителството, ще зависи от европейските избори, пише в. "Преса".

Според Доган евровотът е ключов и за структурата на политическата система в страната занапред. Той коментирал, че, ако ДПС вкара в европарламента по-малко от трима депутати, това ще означава провал.

Сега ДПС има трима. "Ако ги постигнем, това ще означава, че правителството ще изкара пълен мандат. Ако не успеем, може да се очакват предсрочни избори до края на годината", пророкувал той пред членовете на ДПС.

Почетният лидер отбелязал, че евровотът е важен залог и за бъдещето на партията.

"От тези избори зависи по-нататъшният път на ДПС в политиката – участие във властта или постепенно ще се появят деструктивни процеси", казал той. Затова е необходима пълна мобилизация на структурите, но вътрешният глас му подсказвал, че ДПС ще се справи. "Ако искаме успех на изборите, политиката ни трябва да съвпада с очакванията на хората", казал още Доган.

"Преса" допълва, че първата публична поява на Ахмед Доган след опита за покушение срещу него била съпроводена с драконовски мерки за сигурност. Районът около луксозния петзвезден СПА хотел "Велинград" е бил отцепен още от ранни зори в петък. Той е бил на разположение само за над 300-те активисти на ДПС, други гости не са били настанявани.

Пропускът на участниците в семинара е бил изключително строг. Три дни преди това те е трябвало да дадат предварителна информация за номера на автомобила, с който ще пристигнат, както и имената на хората, пътуващи в него.

Водещи

Най-четени