Дончева: Делян Пеевски е взел надмощие над Ахмед Доган 19.10 | 18:44

Тя намекна, че ДПС би могло да се превърне във възможен коалиционен партньор на ГЕРБ

От iNews

"Участието на Делян Пеевски в изборите на 14 ноември и фактът, че води листата в старата столица на България Велико Търново е форма на демонстрация. Тя показва още, че Пеевски е взел надмощие на Ахмед Доган", това заяви пред "Свободна Европа" лидерът на "Движение 21" и коалиционен партньор в "Изправи се.Бг! Ние идваме!" Татяна Дончева.

По думите ѝ този извод би могъл да се направи от изказвания на членове на партията според които Ахмед Доган е по-стратегически мислещ и задълбочен и не би допуснал таква форма на демонстрация, ако зависи от него.

Дончева каза още, че според нея със завръщането в политиката на бившия депутат и бизнесмен, санкциониран по закона "Магнитски", чието име се появи в разследването "Пандора" и издигането му като водач на листата в Търново е знак за това, че Пеевски иска да покаже, че той контролира положението.

"Това, че ДПС е успяло да усвои мрежата на разстреляния бизнесмен близък на Цветан Цветанов Петър Христов, показва, че мястото на Пеевски там не е безобидно, това е в форма на демонстрация, която обаче може да има тежки последици за ДПС", коментира Дончева.

Според нея голяма част от свързаните с ДПС хора, биха имали желание да се разграничат от образа на бившия депутат, но не им се позволява.

"Защитата на Пеевски беше много агресивна, но я правиха Хамид Хамид, Йордан Цонев и Халил Летифов. Те определят, а останалите мълчат", заяви Дончева.

Лидерът на "Движение 21" намекна, че ДПС би могло да се превърне във възможен коалиционен партньор на ГЕРБ, ако партията спечели предстоящите избори на 14 ноември.

Според нея движението е готово да даде подкрепа за партията на Бойко Борисов , защото е тясно свързано с неговия модел и заради сътрудничеството на лидера на ГЕРБ и Делян Пеевски.

Дончева предположи и втори вариант за развитие след изборите, а именно че ГЕРБ ще остане в изолация и никой няма да иска да работи с тях.

По думите ѝ обаче това не означава, че партията може да бъде игнорирана или пък изчегъртвана, за каквото се обявиха на предишните избори членовете на "Има такъв народ".

По адрес на "Продължаваме промяната" Татяна Дончева заяви, че до този момент са водени само неофициални разговори с двамата бивши министри Асен Василев и Кирил Петков.

"Има по-висока степен на доверие към тях, защото имаме впечатление от работата им. Установили сме по-прилични взаимоотношения, защото фигурите са видими", каза Дончева като допълни, че не отхвърля възможността за подписване на коалиционно споразумение и преди началото на 47-ия парламент.

Водещи

Най-четени