И ВМРО ще издигат свой президент 26.09 | 11:39

От iNews

ВМРО трябва да има собствена кандидатура за президент, обяви евродепутатът от партията Ангел Джамбазки. Още обаче не били решили кого ще издигнат. Джамбазки уточни, че няма да е той

През 2011 г., както и на предишните избори през 2016 г. лично лидерът Красимир Каракачанов бе кандидат и постигна близо 15% вот. Преди 5 г. обаче патриотите бяха обединени, след тази мобилизация за президентските избори последва и успешно представяне на парламентарните и впоследствие коалиция с ГЕРБ в управлението, в което председателят на ВМРО бе вицепремиер.

Сега обаче Каракачанов е категоричен, че няма да се кандидатира - вече бил уморен. 

Има "развитието на напрежението по границите на България", коментира още Джамбазки. "Усеща се тревожност в обществото", казва той в ефира на Нова тв. "Всяко едно съоръжение навсякъде по света се ремонтира", допълва за.-председателят на ВМРО относно съоръженията по държавната граница.

Според евродепутата ситуацията в Афганистан тепърва ще се развива и очаква голяма бежанска вълна да мине през България. Не е много съгласен, че бежанците могат да помогнат за растежа на икономиката, защото по-голямата част от тях нямат базови умения в научните области.

Смята, че политиката за зелената енергия и големите ставки за въглеродните квоти са една от причините за по-висок ток, тъй като на заден план остават въглищните централи, които са единственият суверенен източник на полезни изкопаеми, от които България може да прави ток.

Водещи

Най-четени