Изхвърлят Кадиев от парламентарната група БСП 09.09 | 15:45

Червените ще гласуват тайно дали да освободят самокандидатиралия се за кмет на София

От iNews.bg

Героги Кадиев може да бъде изхвърлен от парламентарната група на "БСП-Лява България". Причината е в това, че той самостоятелно се е обявил за кандидат за кмет на София за предстоящите избори без да получи подкрепата на партията. Това стана ясно от думите на лидера на червените Михаил Миков.

Изключването на Кадиев от групата на социалистите в парламента обаче ще бъде подложено на гласуване и то тайно. Решението ще бъде взето само, ако събере подкрепата на две трети от представителите на БСП. Самият Миков обаче ще гласува в подкрепа на идеята за освобождаването му от редиците на червените в Народното събрание.

Дори и да бъде изваден от парламентарната група обаче не е ясно дали Кадиев ще бъде изхвърлен и от партията. Според Миков това решение трябва да вземе софийската организация на БСП.

Лидерът на червените коментира още, че политическото номадство е характерно за България и не се изненадва от случилото се. Подобни ситуации са се наблюдавали и в други партии. Той даде пример със скорошната подобна случка с ГЕРБ в Пловдив.

Водещи

Най-четени