Калоян Методиев: Върхът на политическия театър е да го играеш опозиция на самия себе си 06.05 | 16:40

Няма как да се премълчи словото на президента, коментира политологът

От iNews

Политологът Калоян Методиев направи анализ на речта на Румен Радев по време на днешните чествания на Деня на храбростта и българската армия. В публикацията си в социалната мрежа бившият началник на кабинета на президента казва, че Радев е създателят и разрушител на политически формации. Човекът, който от години се бърка във всички партии (крепости) и ги разбива отвътре. В поста си Методиев отправя и няколко въпроса към политик №1 в държавата.

Ето и неговата публикация:

Денят на св. Георги и на храбростта!
Няма как да се премълчи словото на президента. В деня на празника прозвуча: чуждопоклонство, продажност, обезверяване, обществен разкол.. те политиците са отговорни…. "една крепост най-лесно се превзема отвътре”….
Негативизъм, оплюване, настройване на армията и народа срещу политиците и партиите му, ярка антисистемност.
И това от човека, който управлява еднолично държавата с 5 служебни кабинета. Най-овластеният човек в държавата.
Създателят и разрушител на политически формации. Човекът, който от години се бърка във всички партии (крепости) и ги разбива отвътре.
Резонните въпроси към политик номер едно в държавата са:
Кого точно напада?
За къде трупа и канализира обществена агресия?
В какво качество насъсква народа срещу политиците?
Как се самоопределя в публичния живот на държавата?
Върхът на политическия театър е да го играеш опозиция на самия себе си пред цяла България! Цинично, но вече и опасно. Самозабравянето е факт. И тласкането да страната към друга форма на управление.
Официалните лица трябваше да проявят поне малко достойнство и да напуснат трибуната, когато ги оплю публично. Не е имало в България такова самоунижение.
Днешните смутни времена изискват храброст и смелост!
Политическата битка за подредено, развито, спокойно и сигурно общество с работещи институции е най-важната днес. Нея трябва да водим!
Честит празник!

 

 

Водещи

Най-четени