Карадайъ предупреди, че се задават шестите избори за две години 16.05 | 16:30

От iNews

Задават се шестите "ненужни" избори за две години, предупреди лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който се включи във форума "Европейският съюз среща Балканите", организиран от Алианса на либералите и демократите за Европа.

Карадайъ допълни, че като страна - членка България трябва да е пример за останалите държави от Балканите, които още вървят по пътя си на еврочленството. Вместо това вече втора година има политическа криза, допълни лидерът на ДПС.

"А в момента в България дори виждаме нещо повече - задават се на хоризонта поредните шести ненужни предсрочни парламентарни избори. От тази гледна точка аз задавам въпроса - кой печели от тази ситуация изобщо в България и на Балканите."

След като предупреди, че страната ни отива на шести избори за последните две години, Карадайъ призова за "кризисна стабилност". Той определи като "безотговорно" поведението на политиците и коментира, че според него има подготвяни компромати от дълго време с цел дестабилизиране на институциите.

Мустафа Карадайъ не коментира решението на БСП от вчера да се оттегли от разговори с ГЕРБ-СДС за съставяне на кабинет с мотива, че заради днешния международен форум е посрещал високопоставени чужди гости. По-голямата част от изказването му бе насочена към ПП-ДБ.

"Чисто аритметически ако събера, броят на народните представители на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" са около 140 и малко повече от тях. Е, добре тогава, тези умни и красиви, които дойдоха отнякъде, каква им е формулата? Хем те сами искат да бъдат имплантирани във властта, без народа да ги е овластил. Народът е гласувал и е отредил определена тежест в Народното събрание и определена отговорност за решаване на проблемите."

Лидерът на ДПС се спря и на "замерянето с компромати".

"Което означава, че тези компромати не се подготвени от вчера за днес. Някой е подготвял във времето компромати, което означава, че някой е живеел с идеята да създава криза в институцията."

Според Карадайъ страната ни е изправена в редица кризи и е необходимо да се стабилизира

"Трябва да намерим онази доза на съгласие в тази кризисна ситуация, че поне да стабилизираме институциите и държавата в тази кризисна ситуация. В тази кризисна стабилност поне да има кризисна стабилност, някаква, каквато и да е."

 

 

Водещи

Най-четени