Кирил Петков каза кои министри ще останат при ротацията 05.02 | 21:15

Той обяви, че кабинетът започва сериозна антиинфлационна политика

От iNews

Минимален брой промени на министри ще даде по-голямо спокойствие на обществото ни. Това смята съпредседателят на "Продължаваме Промяната” Кирил Петков във връзка с предстоящата ротация на кабинета. По думите му "не трябват големи размествания”, но ако има министри, които не са си свършили работата, трябва да бъдат ревизирани.

"Заставаме зад думата си Мария Габриел да бъде премиер, акад. Николай Денков да има специален статут като вицепремиер, а Асен Василев да бъде министър на финансите. Минимален брой промени е най-доброто, което може да се направи”, посочи още той.

Петков обяви, че кабинетът започва сериозна антиинфлационна политика, а Народното събрание ще подпомогне действията. "Българските граждани трябва да усетят, че това правителство работи за намаляване на цените в потребителската кошница”, поясни съпредседателят на "Продължаваме Промяната”.

Той коментира и поставянето на ветрогенератори в Черно море. Според Петков по никакъв начин подобни инсталации не трябва да бъдат в ущърб на гражданите и черноморските общини. Той смята, че подобни инсталации трябва да бъдат разполагани на места, които не засягат туризма.

Водещи

Най-четени