Кой ще прати БТР-ите към Украйна - МВР или военните, умуват в НС 19.07 | 17:45

България да даде старите и ненужни за полицията бронетранспортьори, реши комисията по отбрана в парламента

От iNews

България да изпрати старите и ненужни за полицията БТР-и към Украйна, реши комисията по отбрана в парламента. Кой обаче ще се занимае с доставката им дотам - военните или МВР, вероятно ще трябва да реши правителството.

Бронетранспортьорите да бъдат изпратени възможно най-бързо, иска МВР. Оттам обаче смятат, че ако трябва да сключат отделен договор с Украйна за това процедурата ще се забави.

Процедурата обаче ще се забави повече, ако бъдат дадени на Министерството на отбраната, за да ги изпрати то, категоричен бе зам.-военният министър Атанас Запрянов. "За да ги вземем от МВР, трябва да кажем, че са ни нужни, МВР да ни ги даде като се прехвърлят от един склад в друг, и на другия ден да кажем, че вече не ни трябват и да ги дадем на Украйна", каза той.

Решението кой в крайна сметка ще ги изпрати обаче вероятно ще се вземе от Министерския съвет, след като парламентът окончателно гласува такава помощ да се даде.

Ще предадем наличната техника във вида, в който е. МВР няма да се ангажира с никакви ремонти преди това, обясни пред депутатите зам.-вътрешният министър Стоян Темелакиев. Той напомни, че БТР-ите са в МВР още 1955-1956 г. и не вършат никаква работа, а напротив - в тежест са, защото изискват поддръжка.

Водещи