Колеги на студентите от СУ окупираха и други ВУЗ-ове 28.10 | 11:41

Окупирани бяха НАТФИЗ, НБУ и ВТУ

От Мая Александрова

Продължава студентската окупация в СУ "Св. Климент Охридски". Примерът на студентите от най-старото висше училище беше последван от колегите им от НАТФИЗ и Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".

По имейл "окупаторите от ВТУ" информираха медиите, че в 9:15 часа е била окупирана 321 аудитория на университета. Акцията на младите хора обаче не срещала подкрепа от ръководството.

Студенти от НАТФИЗ в столицата също окупираха аулата си около 10:00 часа тази сутрин. Тя обявиха, че изцяло подкрепят исканията на колегите си от Алма матер и имат план да окупират и цялата академия, когато се съберат повече хора, предаде bTV.

Засега протестиращите там са около 30 души. Актьорите Христо Мутафчиев, Стоян Радев и Валентин Танев също се присъединиха към акцията.

Студенти окупираха Аулата и на Нов български университет. Окупацията е започнала в 11.00 часа. На главния вход на университета е разпънат транспарант с надпис: "Окупация в подкрепа на студентите от Софийския университет”.

От Фейсбук профила на "окупаторите" става ясно, че тази сутрин трима студенти от Медицинския университет в София са издигнали лозунги в подкрепа на блокадата на Ректората.

Служители на университета, и по-специално катедра "Анатомия", оказали необходимото съдействие.

Водещи

Най-четени