Кольо Колев: Радев има пряк интерес да държи настоящия парламент 31.08 | 16:44

ИТН няма да станат кооперативни, смирени и диалогични. Имаха достатъчно време, за да торпилират правителство на промяната, смята той

От iNews

"Глупости на търкалета! Видя се, че мандатът беше връчен на БСП, за да се актуализира бюджетът в парламента". Това заяви социологът Кольо Колев пред БНР по повод изказването на Корнелия Нинова, че имала намерение да прави правителство.

 "Румен Радев има пряк интерес да задържи настоящия парламент, който не знае само каква работа ще му свърши.

Намираме се в политическа мъгла. Трябва да изключим ИТН от партиите на протеста, тя само го отразяваше. Има формации на промяната, които искаха да се махне Бойко Борисов и Иван Гешев. Това бяха задачите и целите, които изкараха хиляди хора на протест. Сега обаче се спори кой бил част от протестите. Всичко това ни вкарва в политическа криза.

ИТН няма да станат кооперативни, смирени и диалогични. Имаха достатъчно време, за да торпилират правителство на промяната.

Наивно и несериозно е да мислим, че Мая Манолова, Корнелия Нинова и ДБ ще вземат властта и ще съставят правителство. Не е правилно обаче да се отказват разговори, на които да се каже какво ще се прави в бъдеще", каза още Колев.

"Трябва ни решение отвън. Политически анализатори заговориха за формации на Кирил Петков и на президента. Те обаче трябва да са такива, че да не прахосат надеждите на протестиращите, както направи Слави Трифонов.

Най-вероятно изборите ще са 2 в 1. Няма особено значение. Разбира се, партиите ще надуват мускули. Аз лично не виждам алтернатива на Радев. Той ще помете на втори тур конкурента си. 

Водещи

Най-четени