Константин Тренчев остава начело на КТ "Подкрепа" 10.02 | 16:16

Вицепрезидентът Димитър Манолов остава също на поста си

От Елена Коцева

С гласовете на 745 делегати Осмият конгрес на Конфедерация на труда "Подкрепа" преизбра за свой президент д-р Константин Тренчев. Като вицепрезидент остава инж. Димитър Манолов.

Конгресът избра и 4 конфедерални секретари: д-р Евгени Душков, Веселин Митов, Венеция Левичкова и Диана Бояджиева.

По-рано днес структурите на КТ "Подкрепа" издигнаха единодушно кандидатурите и на двамата. Във времето определено за избор на президент нямаше подадена нито една кандидатура.

По време на словото си пред делегатите Константин Тренчев заяви, че хората търсят спасение в омразата и злобата и това не може да изведе страната от кризата. Според създателя на КТ "Подкрепа" политиците не дават достатъчно надежда на хората.

Д-р Константин Тренчев е роден на 08 февруари 1955 г. в Стара Загора. Учил във френски колеж в Алжир и френска езикова гимназия в Стара Загора. Завършил е висше образование медицина в София (доктор патологоанатом).

Д-р Константин Тренчев е един от седемте лидери на опозицията, основатели на Съюз на демократичните сили през 1989 г.

Константин Тренчев е основател на НФТ "Подкрепа" - антикомунистически профсъюз. От март 1990 г. е президент на Конфедерация на труда "Подкрепа" - първата организация в България, приобщена в международното семейство на синдикатите - член на Международната конфедерация на профсъюзите (МКП). 

 

Водещи

Най-четени