Корман Исмаилов: Не целя ислямизъм и неосманизъм 08.12 | 17:05

От партията му настояват за антиксенофобско споразумение в кабинета

От iNews.bg

От партията на Корман Исмаилов настояват в споразумението за подкрепа на правителството да бъдат включени допълнителни текстове, възпиращи възпиращи ксенофобско и дискриминационно отношение. Това заяви самият лидер на Народна партия "Свобода и достойнство" заради влизането на представители на Патриотичния фронт във властта.

"След проведените многопосочни консултации за съставяне на правителството, ГЕРБ ясно и категорично се разграничи на ценностна основа и принципи от групата на ПФ. За разлика от това проевропейско поведение и позиция и за наша изненада една част от колегите от ПГ на РБ проявиха изключително желание за компромис, баланс и партньорство с националистите. В резултат на това е взето решение за ефективно включване на ПФ в изпълнителната власт и като допълнение на сделката е търгувано сваляне на новините на турски език от Канал 1", коментира Исмаилов, цитиран от БТА.

Той постави въпроса дали така обявените решения са взети със задкулисното одобрение на ГЕРБ, т.е. дали пред обществото се разиграва сценарий на лошото ченге - ГЕРБ и доброто ченге – РБ.

"В отговор на лъжливите внушения срещу НПСД декларирам, че сред целите и политиките на партията никога не е имало, няма и не може да има никаква форма на ислямизъм, фундаментализъм, неоосманизъм и някакъв си ердоганизъм. НПСД е за ускоряване на процесите за сближаване и интеграция в ЕС, развитие на регионалната и глобална сигурност, издигане на по-високо равнище на културните, икономическите и търговски взаимоотношения на България със съседните ни и всички балкански страни", заяви още Исмаилов.

Водещи

Най-четени