Корнезов: БСП трябва да гласува „за“ снемане имунитета на Сидеров 09.01 | 21:07

Той призова всички депутати да се разграничат от това поведение

От Мая Александрова

"Депутатите от парламентарната група на "Коалиция за България” трябва категорично и единодушно да гласуват "за" снемане на имунитета на Волен Сидеров". Това заяви юристът и бивш народен представител от БСП проф. Любен Корнезов.

"Даже призовавам и другите народни представители, включително и от "Атака”, да се разграничат от едно поведение, което не е инцидент. То е една поредица от поведение, което не е съвместимо с нравите, обичаите и елементарната човешка логика и отношение между хората. Има достатъчно данни, достатъчно доказателства, че е извършено престъпление по чл.325, което е престъпление от общ характер. Има чл.70 от Българската Конституция, има чл.107 от Правилника. Тези неща трябва да бъдат спазени и нека в досъдебното производство, а и в съдебната зала след това, всеки да излага тезата си с доказателства, защото в края на краищата, дали си народен представител, което е преди всичко отговорност, а не права, както и всеки друг гражданин, извършил едно престъпление, ще трябва да бъде даден под съд”, допълни юристът.

Според Любен Корнезов, колкото по-високо стои един човек в йерархията, държавна или обществена, толкова по-голяма отговорност носи, и ако е нарушил закона, това е утежняващо обстоятелство, и трябва да бъде наказан по-тежко, съобщава агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени