Корнелия Нинова: Нямаме нормални управляващи 14.01 | 10:20

Лидерът на БСП няма да се кандидаатира за евродепутат - не била Станишев

От iNews

В политиката математиката е важно нещо, но по-важни са други неща. Не е безсилна опозицията - винаги в една демократична правова държава е добре да им управляващи и опозиция. Лошото е, че в момента в България нещата са изкривени - това не е просто мнозинство от 160 гласа, това е един пълзящ диктат. Например опозицията за първи път беше лишена от всякакво председателство в комисиите. Регулаторите - виждате, че се готвят да ги разпределят на три квоти, според партиите в сглобката. Отново това никога не е било, защото регулаторите не са политически орган. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

"Напоследък се набляга на това, че вотовете на недоверие не минават. Нямаме нормални управляващи, а тежкото е, че ненормалното се представя за норма. Корупцията се записва в законови текстове и не може да бъде наказвана", добави тя.

"Заявихме, че сме готови да подкрепим жалбата в Конституционния съд, заедно с "Възраждане" и "Има такъв народ", но не бяхме потърсени", допълни Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП поясни, че левицата не е идеологически близка с "Възраждане".

Тя потвърди, че няма да води листата на БСП за кандидати за депутати в Европейския парламент и няма да става евродепутат. Аз не съм Сергей Станишев, заяви Корнелия Нинова.

Няма ползи от влизането на България във въздушния Шенген. Това не е успех, това е провал. Унижиха ни на прага на европейските избори. Логиката е пълноправно членство или никакво, каза още Корнелия Нинова.

Водещи

Най-четени