Костадин Костадинов: Борисов оцелява със загуби 07.05 | 11:20

България е независима държава и аз ще направя така, че Брюксел да се съобразява със София, а не София с Брюксел", подчерта той

От iNews

"В деня на храбростта, много хора не знаят, че нямаме пленено българско знаме - пленено ли е знамето на България от 49 НС?" започна разговора Беновска. Костадинов отговори, че знамето на България е паднало преди десетилетия в калта и все още не е вдигнато. Лидерът на "Възраждане" коментира, че 6-ти май е празник на българската армия последните 30 години, а в хилядагодишната история на България празникът е известен с много различна символика - от Гергьовден започва земеделската година. "За мен символиката е за началото на много активна и тежка работа, в която да вдигнем падналото в калта знаме" заяви Костадинов.

"Какво се случва в 49 НС? Ще има ли кабинет?" попита Беновска, а Костадинов категорично отговори, че няма как да се получи, а ако се случи - то ще е кабинет на самоубийци и ще е плод на кръвосмешение. "Всеки един от участниците ще знае, че може да оцелее евентуално този, който първи напусне коалицията и ритне столчето на кабинета, който си е надянал примката за обесване. Едно такова правителство, няма да е стабилно" заяви Костадинов.

"Не е ли Бойко Борисов умният, който ще оцелее?", попита Беновска. Лидерът на "Възраждане" коментира, че Борисов оцелява със загуби, само заради това, че през 2019 година ГЕРБ е успяла да завоюва 50 % от общините. "Той е наясно, че ако направи правителство, това означава максимално разпадане на основната му конструкция, която крепи политическата му власт и все още крепи локалното могъщество на ГЕРБ - присъствието в местните общински съвети. Той няма да направи правителство, ще оцелее, но ще оцелява с цената на загуби, защото на местните избори няма да успее да задържи общините" смята Костадинов. Лидерът на "Възраждане" продължи с това, че Борисов си играе с ПП и ДБ, защото те са най-големите "политически инфантили", които България е виждала и ако бяха политически грамотни - нямаше да седнат на една маса с Борисов. Костадинов заяви, че всяка партия може да си позволи такава среща, защото парламентът е за разговори, само че "Възраждане" са отишли, за да кажат, че имат съществени идеологически и цивилизационни разминавания с ГЕРБ и поради тази причина няма как да ги подкрепят, докато ПП и ДБ влизат в разговори, въпреки че ПП е била създадена с идеята да изчегърта ГЕРБ, да унищожи влиянието ѝ и да вкара Борисов в затвора, а сега сядат на една маса и му се молят да ги подкрепи, той им поставя условия, те ги изпълняват, подкрепят неговия кандидат за председател на парламента и това в очите на техните избиратели е предателство и унижение. "Всеки един ден, в който Борисов "води" преговори с ПП и ДБ, е ден, в който те ерозират. По няколко десетки хиляди души всеки ден ги напускат" заяви Костадинов. Той коментира, че проучването на Сова Харис показва ясно 4-те варианта преди българското общество - 20 % от хората казват, че трябва да има правителство с първия мандат, а 25 % са гласували за ГЕРБ, 19 % смятат, че трябва да има нови избори, 17 % смятат, че трябва да има правителство с третия мандат, а за "Възраждане" са гласували 14 %, 11 % смятат, че трябва да има правителство с втория мандат, а ПП и ДБ са имали двойно повече гласове на изборите, което означава, че или техните избиралите по принцип не искат те да управляват, или вече не искат да гласуват за тях.

Беновска попита, от кого са създадени ПП, за да изчегъртат ГЕРБ, а Костадинов отговори, че са създадени от американците, които периодично подменят своите слуги, защото ако прекалено дълго задържат местните марионетки, започват да се овластяват и да се самозабравят. "Подцениха Бойко Борисов, който държи да бъде техния човек в България. 2010 година дойде шефът на ЦРУ и похвали Борисов пред всички, тупайки го по рамото, казвайки - това е човекът на ЦРУ на Балканите. Това беше унизително за хората, но не и за управляващите тогава. Те се хвалеха. Той държи да бъде и продължава да е техният човек. Неговото оцеляване преминава през това да унищожи другия американски проект и се справя доста добре. Той разделя ПП от ДБ, показвайки голям афинитет и симпатия към Доносническа България, докато към ПП е безжалостен" подчерта Костадинов.

"Ще ви даде ли третия мандат президентът?" попита Беновска. Костадинов отговори, че няма, защото са извън Вашингтонския консенсус, който казва няколко основни постулата, върху които се крепи българската политика - България е американска колония, второ - това не се подлага на дискусия, трето - не подлежи на коментар и четвърто - не подлежи на промяна. "Нас ще се опитват да ни държат максимално встрани. Американските медии, които контролират напълно медийния пейзаж в България, създават море от фалшиви новини, в които плуват само техните избраници" коментира Костадинов. Беновска отбеляза, че и Борисов вече се противи срещу медийното отразяване, а лидерът на "Възраждане" коментира, че Борисов отдавна има своите ходове - една напред, две назад, една встрани с медиите и няма нищо ново.

"Не наля ли масло в огъня руската посланичка като каза, че би гласувала за вас, ако беше българска?" попита Беновска. Костадинов коментира, че Беновска е била на пресконференция на ПП и ДБ, на която е задала въпрос на Петков, който в отговор се е похвалил, че четирима министър-председатели на европейски държави го подкрепили. "От една страна имаме един посланик, на когото задават въпрос - ако е български гражданин, би гласувал за "Възраждане", защото е единствената пробългарска сила. Другите се хвалят с подкрепа на чужди държави, ходят неприкрити в американското посолство, копнеят да се наредят до дясното коляно на американския посланик или до полата на предишната и същите тези хора лицемерно обясняват как това било намеса във вътрешните работи. Как е възможно българското външно министерство да излезе срещу интервю на руската посланичка, а не срещу официално заявена позиция, каквато е на четиримата европейски министър-председатели. В единия случай говорим за главите на изпълнителната власт. В дипломатичната практика Руската Федерация може да каже, че г-жа Митрофанова изразява лично мнение и отговаря на хипотетичен въпрос" коментира Костадинов.

Той попита какво може да се каже за бруталната намеса на американския посланик, който на втората седмица от своя мандат обикаля българските ведомства, отива при председателя на НС, при министър-председателя и министерствата, а между временно е бил на официална закуска, на която подчертава, че България трябва да въведе еврото. Беновска подчерта, че посланикът е отишъл миналият петък по тъмна доба, когато вече няма никой в НС, нямало е прессъобщение. "Държа в ръцете си това, което са ни пуснали от МС и НС - Гълъб Донев и Росен Желязков. Там се чете един и същи текст, че на н. пр. Посланик Кенет Мертен е дадена висока оценка за подкрепата за модернизацията на българските въоръжени сили и придобиването на нови способности, както и за постигането на енергийна диверсификация на страната и региона като България продължи да работи с американците за изграждане на междусистемни газови връзки и осигуряване на свежо ядрено гориво. Беновска подчерта, че в текста е записано да укрепим върховенството на закона и подкрепата за Украйна и накрая милостиво обещава включване на България в програмата на САЩ за безвизови пътувания. Костадинов коментира, че това на практика е инструкция, с която човекът е дошъл и се очаква изпълнение. Лидерът на "Възраждане" подчерта, че изявленията на Мертен са останали без никаква реакция от страна на външното министерство, а са излезли с позиция за н.пр. Митрофанова на четвъртия ден след интервюто при Карбовски, което означава, че е имало натиск върху министерството от страна на господарите на българското правителство САЩ.

Беновска помоли Костадинов да изиграе празникът, който ще настъпи, ако президентът даде мандата на "Възраждане", лидерът на партията отговори, че няма да е празник, но голяма част от българските граждани ще видят за първи път възможност за съставяне на българско правителство, което не се е случвало 33 години. "Нашите правителства се съставят, както казваше Ахмед Доган - всичко в България се случва, ако не с моето одобрение, то поне с моята усмивка. Той беше на среща в Кочан и каза - аз разпределям порциите на властта. Тогава много хора излязоха да гласуват, вдигайки вълна в полза на ГЕРБ, защото те тогава не отидоха да гласуват за Бойко Борисов, а срещу Ахмед Доган. Този резултат, който Борисов постигна през 2009 година, никога повече не можа да го постигне" коментира Костадинов. Беновска припомни какво е казал Доган в предговор на книга на Самуел Леви - не са ни нужни герои, спасители, не търсете покровители, огледайте се в себе си. Костадинов заяви, че не желае да коментира Доган, защото според него има крайно негативна роля в българската история и политика.

"Какво ще кажете за това, което се случва в България, поради липса на правителство?" попита Беновска и пожела да видят част от седмичния коментар.

Костадинов отбеляза, че в коментара се вижда на снимка надпис на английски на българската граница и подчерта, че няма друга държава, която да има официални надписи на английски. "В момента 33 години по-късно умира инсталираният режим. Той в момента се разлага и разпада и това, което се случва не е лошо. Изключително хубаво е. Представете си, че се създаде едно силно стабилно евроатлантическо правителство, защото големият рев е, че няма правителство и утре няма да изгрее слънцето. Последното стабилно евроатлантическо правителство на България беше на Кирил Петков и благодарение на него България стабилно задлъжнява с десетки милиарди левове и само за тази година бюджетът предвижда 12,4 млрд лева нов дълг. Това е безпрецедентен мащаб. Никога не сме имали такъв огромен бюджетен дефицит. Ако се създаде едно такова стабилно евроатлантическо правителство, което стабилно продължи да унищожава финансите на държавата. Кое ни е по-скъпо 100 млн лева за нови избори или правителство, което да ни задълбочи дупката в бюджета с още 15 млрд лева? Никога не се случват хубавите неща бързо и лесно в територия, която е овладяна, дехуманизирана вече 33 години. На нас ни отнеха всичко - инструментите за производство и за отбрана. Днес ще имаме парад с техника, закупувана 89-90 година. Отнеха ни инструментите за политическо самоуправление. Нямаме никакъв суверенитет, освен един единствен, заради това, че имаме собствена валута и дори него неистово се опитват да ни отнемат.

Има опити от страна на американското лоби, да се извърши скрит държавен преврат и или да не се допусне референдумът, или да се подмени въпросът. Проверката установи 604 000 подписа, което представлява 12 % от избирателите на България и поради тази причина, ако някой си мисли, че ще извърши държавен преврат като не допусне провеждането на референдум, ще се сблъска с ответната реакция на "Възраждане"" заяви Костадинов. Той подчерта, че Америка се меси и иска България да няма своя собствена независимост.

"Ще призовем десетки хиляди българи да кажат, че няма да допускат някой да решава вместо тях" каза Костадинов, а Беновска отвърна, че парламентът ще реши да преформулира въпроса и ще саботира референдума. Костадинов заяви, че те нямат право да пипат нещо, което ще промени смисъла на въпроса - "Съгласни ли сте българският лев да остане единствена официална валута в Република България до 2043 година?". Костадинов заяви, че ако парламентът се опита да направи скрит преврат, българите ще си вземат властта в ръцете и няма да допуснат някой да се гаври с 604 000 души и всички доброволци, работили за каузата. "Няма да допусна някакви изверги да се гаврят с българския народ! Крайно време е да се разбере следното нещо - никой не е по-велик от нашия народ и ако някой реши да направи нещо подобно, ще се сблъска със силата на българския народ!" заяви лидерът на "Възраждане". Той коментира, че дори и да се разпадне парламентът, докато тече проверката на ГРАО, идва следващ през август месец и местните избори на есен. Костадинов заяви, че са третата политическа сила и изразяват волята на 358 000 българи , гласували за "Възраждане", а и на още 604 000 души от референдума.

"Направили ви впечатление Истанбулската конвенция - вчера ЕП оповести, че ще обсъди и гласува следващата седмица решение, което да даде съгласие Съветът на ЕС да приключи процеса за ратификация. Самият Ердоган оттегли ратификацията и то с решение на техния върховен съд. Внимавайте какво пише - присъединявате на ЕС към Истанбулската конвенция не освобождава държавите от общността от задължението да ратифицират сами. Мнозинството в ЕП призовава България, Латвия, Литва, Словакия, Унгария и Чехия да ратифицират конвенцията незабавно. Какво става тук?" попита Беновска. Костадинов подчерта, че ЕС е заплаха за България, носи огромни щети за българската икономика, политика и суверенитет и в момента ЕС сваля една по една маските си. Костадинов коментира, че ЕК е наредила на България да вдигне забраната на 5 от 25 хранителни стоки, които са забранени за безмитен внос от Украйна - няма проблем да внасят, но с мита, иначе трябва да поискаме Украйна да отвори своите пазари за наши стоки безмитно. Беновска напомни, че камионите с украински стоки минават през такса и с преференциален режим. Лидерът на "Възраждане" подчерта, че това не е действие на българското правителство, а решение на ЕК.

Беновска попита Костадинов дали е българският Орбан, а той отговори, че не е, защото Орбан е станал един от най-младите министър-председатели в историята на Унгария и Европа и е продукт на новата либерална младеж, възпитана в началото от Сорос и Централноевропейския университет, след това влизайки в изпълнителната власт вижда каква е ситуацията в страната и бързо е бил демонтиран от управленската позиция и тогава започва неговата еволюция от крайно либерално ляво към крайно консерватилно дясно, което няма нищо общо с ранния Орбан. "При мен няма такава еволюция. Аз винаги съм имал едни и същи политически възгледи и вие много добре го знаете това нещо. Унгария заради това, че беше известна със своите антисъветски настроения, беше оставена от американците да се развива сравнително самостоятелно. Те имат много по-голяма свобода на действие, отколкото ние. Ако аз бях участвал в управлението на държавата от най-високата позиция, много отдавна "Възраждане" щеше да управлява държавата, докато ние тръгнахме от 0 и през цялото без финансиране отвън и отвътре, при огромна съпротивителна машина, която непрекъснато ни мачка, прокуратурата, медиите и т.н., ние растем, но растем с цената на огромни тежки загуби и жертви. Ние сме направили много повече в България от "Възраждане" от това, което е направил Орбан в Унгария и все още не управляваме държавата" заяви Костадинов.

"Ако Костадин Костадинов е министър-председател, както ще направите вие за България?" попита Беновска. Костадинов отговори, че ще приемат закона за регистрация на чуждите агенти, който веднага ще осветли собствеността на медиите в страната, ще премахне възможността за манипулиране на общественото мнение, защото именно благодарение на тези хора ядем скапано сирене и месо. Той подчерта, че не трябва да скачаме върху тоягата, която ни удря, а върху ръката, която я държи, за да се разбере кой ни люлее в робската люлка, както казва Христо Ботев. Второто, което Костадинов и "Възраждане" ще направят, е да изхвърлят американските бази от България; третото - да запазят българския лев; четвърто - демографска програма за възстановяване на българското население и пето - възстановяване хранителния суверенитет на републиката. Костадинов подчерта, че последните 2 мерки са дългосрочни и техният ефект ще се почувства след около 5-10 години и затова на "Възраждане" са им нужни поне 3 последователни мандата. "Ние ще водим разговори с ЕС за предоговаряне условията на нашето членство. Ако нашите европейски партньори се съгласят с нас - добре, ако не се - ние ще направим това, което искаме. Искам да видя как ще ни научат, как ще ни накарат от Брюксел да се съобразяваме с тях. България е независима държава и аз ще направя така, че Брюксел да се съобразява със София, а не София с Брюксел", подчерта Костадинов.

Водещи

Най-четени