Костадинов: Президентът може да разтегне процедурата за мандатите 20.04 | 19:00

Най-важното е да приемем бюджет за 2023 г., заяви лидерът на "Възраждане"

От iNews

Президентът наистина може да разтегне процедурата за мандатите, но може и да подходи доста по-бързо. И в двата случая времето ще е достатъчно, за да се приеме бюджетът. До края на май няма проблем той да е готов, той е най-важен.

Това коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пред БТВ.

Защо трябва да приемаме законите по плана?, запита обаче Костадинов.

Парите няма как да се изгубят. Има достатъчно дълъг срок, дори да приемем, че ще има избори през юли, категоричен е той.

Нашето правителство обаче има един друг срок - ние поискахме предоговаряне на плана в частта за българските въглищни централи, а правителството не е направило нищо. В него се предвижда закриване на 48% от мощностите още до края на следващата година. Това е много по-важно. Прехвърлянето на отговорността върху парламента в този му вид е доста безотговорно, настоя той, цитиран от "24 часа".

Никога не сме се самообявявали за опозиция. Нито в този, нито в предишния парламент имаше управляващи и опозиция. В миналия парламент ние три пъти успяхме да наложим обединения около наши идеи, каза той. Костадинов настоя, че съдебната реформа е важна, припомни и, че партията има свой проект, който в миналия парламент е минал първо четене.



 

Водещи

Най-четени